INDUSTRI

Permitteringsras hos Ruukki

Finske Rautaruukki, til daglig kalt Ruukki, produserer metallkomponenter og -systemer. Nå varsler konsernet ytterligere nedskjæringer i forhold til dem som ble lansert for under to måneder siden.
Finske Rautaruukki, til daglig kalt Ruukki, produserer metallkomponenter og -systemer. Nå varsler konsernet ytterligere nedskjæringer i forhold til dem som ble lansert for under to måneder siden.Bilde: Ruukki

Det finske stålkonsernet har nemlig bestemt seg for å permittere nesten alle i anlegget i Mo i Rana til halv stilling.

Et varslet grep

– Produksjonen på anlegget skal justeres ned i takt med etterspørselen. Derfor ser vi oss nødt til å permittere 222 av de 275 ansatte, sier administrerende direktør Rune Bye i Ruukki Profiler AS til NRK Nordland .

Avgjørelsen kommer ikke brått på. Allerede i månedsskiftet uttalte Bye til TU.no at det ville bli permitteringer men ingen oppsigelser. Samt at det skulle komme en avklaring i løpet av desember.

Les også:

Skipsindustrien

Den finske stålgiganten Rautaruukki varslet tidligere denne måneden mulige kutt av om lag tusen årsverk.

Halvparten i Finland og resten i konsernets øvrige virksomheter rundt om i Europa som i dag har til sammen 15.000 ansatte.

Datterselskapet i Mo i Rana har den siste femårsperioden hatt sine historisk beste år. Både i 2006 og 2007 omsatte Ruukki Profiler for rundt én milliard kroner med resultater på henholdsvis 70 og 100 millioner kroner.

Nå berøres selskapet som en følge av at selskapet er en underleverandør til den hardt rammede skipsindustrien.

Stopp fra Elkem

Også 21 ansatte ved ISS Industri AS i Mosjøen blir permittert fra 5. januar.

Ifølge daglig leder Per-Inge Hestetræet skyldes dette bråstopp i ordretilgangen.

– 80-90 prosent av oppdagene kommer fra Elkem Aluminium Mosjøen, og der er bremsene satt på for fullt, sier han til Helgeland Arbeiderblad.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.