INDUSTRI

Permitterer nesten alle

TOMT: I den splitter nye fabrikken til AGR Dpal på Mongstad er det foreløpig liten aktivitet. 20 av 26 ansatte er permittert.
TOMT: I den splitter nye fabrikken til AGR Dpal på Mongstad er det foreløpig liten aktivitet. 20 av 26 ansatte er permittert.
Camilla Aadland
17. nov. 2008 - 07:04

Den nye fabrikken skal produsere borerør tilpasset arktiske strøk. Men høye råvarepriser og bankkrise har foreløpig gjort dette vanskelig.

Nå prøver AGR Group å selge den i stedet.

– Vi har kommet frem til at det er feil bruk av vår tid og våre penger å jobbe med dette. Det er lettere for andre aktører som allerede har et eksisterende innkjøps- og salgsapparat å drive fabrikken, sier administrerende direktør Sverre Skogen i AGR Group til Teknisk Ukeblad.

Tester utstyr

De seks ansatte som er igjen hos AGR Dpal jobber nå med å installere resten av utstyret.

Ledelsen har besluttet å ikke produsere rør for lager, men vil produsere mot potensielle ordrer og da ta inn de permitterte.

Skogen har håp om å få til noe aktivitet under salgsprosessen.

– Vi merker at det er interesse ute i markedet. Vi skal lage rør av høyeste kvalitet, sier han.

Liten aktør

– Hadde dere trodd at dere måtte ut og selge fabrikken allerede før den var helt ferdig?

– Vi visste hele tiden at vi ville være en liten aktør. Vi ville gjøre prosjektet ferdig og så avgjøre driften. Vi har solgt unna andre ting også som har kommet inn gjennom oppkjøp, sier direktøren.

Oppbyggingen av datterselskapet på Mongstad har kostet for AGR-gruppen.

Mens underskuddet før skatt var på seks millioner kroner i 2006, hadde det i fjor økt til 58 millioner, ifølge Bergens Tidende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.