FORSVAR

Pentagon skal forsyne Ukraina med våpen for ytterligere 300 millioner dollar

Pentagon skal forsyne Ukraina med våpen for ytterligere 300 millioner dollar, selv om USA mangler midler til å etterfylle egne lagre, melder nyhetsbyrået AP.

12. mars 2024 - 20:03

Våpenpakken fra USAs forsvarsdepartement er relativt liten, men kan bevilges uten godkjenning fra Kongressen, der Republikanerne fortsatt blokkerer ytterligere militærstøtte til Ukraina.

Den nye leveransen muliggjøres av at Pentagon fant noen kostnadsbesparelser i sine kontrakter, opplyser APs kilder. Det amerikanske militæret mangler penger og trenger minst 10 milliarder dollar for å etterfylle lagre og kompensere for alle våpnene de har sendt til Ukraina siden Russland invaderte landet.

Det er første gang Pentagon kunngjør militær støtte til Ukraina siden desember.

– Det er en relativt liten pakke som skal gi Ukraina et minimum av det de trenger for en kort periode, sier en høytstående forsvarstjenestemann til pressen i Washington.

En hjelpepakke som omfatter rundt 60 milliarder dollar i militærhjelp til Ukraina, blir fremdeles blokkert i Representantenes hus.

Ukrainas ammunisjonslager er i ferd med å tømmes og landets styrker har fått ordre om kun å benytte 2000 artillerigranater i døgnet.
Les også

EU: Vil doble produksjonen av ammunisjon

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.