ARBEIDSLIV

Penger ut av vinduet

Dordi Digre
7. feb. 2002 - 10:25

I et internasjonalt marked med hardere spilleregler stjeles idéer og produkter uten at det kan stoppes. Så lenge norske bedrifter ikke sikrer enerett for sine produkter her hjemme og i mottaker landet er det vanskelig å kreve erstatning i ettertid.

Bevisstløs holdning

- De fleste norske bedrifter driver et sjansespill. De er bevisstløse med hensyn til egne rettigheter, sier advokatfullmektig Lill Grimstad i Deloitte & Touche Advokater. Og hun fortsetter sin nådeløse kritikk: - På grunn av manglende kunnskap om bruken av industrielle rettigheter, går betydelige ressurser tapt. Dette er et stort problem.

Det norske Patentstyret hadde et rekordår i 2001, med 15.000 søknader om varemerkeregistrering. Til sammenligning var det 6000 i 1996. Det forstemmende er at kun 23 prosent av disse kommer fra norske bedrifter. Bedrifter fra Tyskland og USA utgjør hovedtyngden av søkerne.

Norges Eksportråd vil holde et kurs som omhandler rettighetsbeskyttelse, under Eksportdagene i februar, der blant annet Lill Grimstad skal holde foredrag.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.