ARBEIDSLIV

Pengedryss til Vitensenteret

Museet har vært på sponsorjakt til sitt nye vitensenter i lengre tid. Norsk Teknisk Museum ønsker å lage Norges svar på Københavns Eksperimentarium.

Planleggingen er ifølge direktør Gunnar Nerheim godt i gang, selv om sponsorjakten inntil nå ikke ga uttelling.

Det ble ikke uventet Siemens som gikk inn med den første millionen. De har vært en viktig støttespiller for museet siden 1997, blant annet gjennom den permanente utstillingen om elektrisitet i dagliglivet.

- Vi har lenge hatt ønske om å utvide og fornye vårt eksisterende Teknotek. Gjennom de tilbudene vi vil gi vitebegjærlige besøkende i vårt nye vitensenter, håper vi å pirre interessen for teknikk og naturfag ytterligere, sier Nerheim.

Direktør Hans Lødrup i Siemens AS mener det er generelt problem i Norge at for få unge fordyper seg i realfagene. Som et av verdens største elektrotekniske selskap ser bedriften det derfor som en av sine oppgaver å få barn og unge til tidlig å oppleve teknologiens spennende og morsomme verden.

Totalt får det nye vitensenteret et areal på 2000 kvadratmeter i kjelleren på Norsk Teknisk Museum på Kjelsås i Oslo. Museet er i dag et av Norges best besøkte museer og ivrig benyttet både av skoleklasser og barnefamilier.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.