DATATELE

Pengebonus for Facebook-programmer

KULLKRAFT: Facebook vil bygge et nytt gigantisk datasenterr, som vil få elektristet produsert av kullkraftverk.
KULLKRAFT: Facebook vil bygge et nytt gigantisk datasenterr, som vil få elektristet produsert av kullkraftverk. Bilde: Dag Yngve Dahle
Stein Jarle Olsen
21. sep. 2007 - 09:39

Facebook-gründer Mark Zuckenberg annonserte på TechCrunch40-konferansen i San Fransisco at nettverkstjenesten kommer til å dele ut bonuser til programvareutviklere som leverer såkalte "Applications" til nettsiden.

Fond

Det såkalte Facebook-fondet skal være på totalt 10 millioner dollar, og komme fra Facebooks primære finanskilder Accel Capital og The Founders Fund, melder BBC.

– Med bare litt kapital kan bedrifter vokse til hundretusener av brukere, sier Zuckerberg.

Siden Facebook åpnet for tredjepartsprogramvare for rundt fire måneder siden, har det blitt lagt til over 4000 applications; alt fra ulike spill til musikktjenesten iLike og en egen videotjeneste.

Stimulere

Nå håper Zuckerberg og resten av Facebook-ledelsen at pengepremiene skal stimulere utviklere verden over til å skape nye, innovative programmer for tjenesten.

– Vi gjør dette hos Facebook for å støtte økosystemet og hjelpe det til å vokse. Hvilken som helst programvareutvikler kan levere inn programmer til oss, sammen med en liten businessforespørsel, sier han.

Opsjoner

Prosjekter som faller i god jord hos sosialnettverket vil kunne motta pengestøtte i størrelsen 25 000 til 250 000 dollar. Den eneste restriksjonen er at selskapene ikke tidligere kan ha mottatt risikokapital.

Facebook etterspør til gjengjeld opsjoner på investering i bedrifter som måtte spire fra kapitalen.

– Dette er penger som skal hjelpe disse bedriftene å ta av, sier Zuckerberg.

54 milliarder visninger

Facebook har i dag 42 millioner aktive brukere og står for rundt 1 % av verdens internett-trafikk. Siden januar har nettsiden hatt over 200 000 nye brukere hver eneste dag, en vekst tilsvarende 3 % i uka.

Hver måned har Facebook over 54 milliarder sidevisninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.