BYGG

Peab vant vedlikeholdskontrakt

Peab skal vedlikeholdet området som kalles Romerike Midt (se kart nederst i saken). Bildet er fra E6 Karihaugen.
Peab skal vedlikeholdet området som kalles Romerike Midt (se kart nederst i saken). Bildet er fra E6 Karihaugen. Bilde: Scanpix
Joachim Seehusen
24. mars 2011 - 15:21

For 262 millioner kroner vant Peab konkurransen om å vedlikeholde veinettet på området som i Statens Vegvesens terminologi kalles Romerike Midt. Det inkluderer blant annet den sterkt traffikerte E6 mellom Karihaugen og Minnesund.

Fire konkurrenter

Det var fire selskaper som gjerne ville ha denne kontrakten, men ingen klarte å matche prisen til Peab. Nærmest var NCC Roads som ville gjøre jobben for 320 millioner kroner. Deretter fulgte Oslo Vei som ville ha 336,2 millioner. Mesta Drift kom dyrest ut med et prisforlangende på 352,6 millioner kroner.

Fem års kontrakt

Avtalen løper fra september i år til 2016. I denne perioden skal Peab måke snø og salte om vinteren. Om sommeren skal selskapet klippe gress og lappe ødelagt asfalt. I tillegg står Peab ansvarlig for at doene på rasteplassene er tømt og fremstår mest mulig appetittlige.

Viktig

Anleggsdirektør Thorbjørn Eng i Peab sier at selskapet har jobbet målrettet med å bygge opp en avdeling som skal ivareta veidrift og vedlikehold.

– Dette er en viktig kontrakt for oss, og vi er nå i gang med å bygge opp en organisasjon og skaffe utstyr for å kunne ivareta kontrakten på best mulig måte. Dette er en viktig kontrakt for oss som er altomfattende og langsiktig, sier Eng.

FØRSTE: Område Romerike Midt, i Akershus, er den første drifts- og vedlikeholdskontrakten Peab har fått i Norge.
FØRSTE: Område Romerike Midt, i Akershus, er den første drifts- og vedlikeholdskontrakten Peab har fått i Norge. Statens Vegvesen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.