Peab lavest på Valdresflya

Peab lavest på Valdresflya

Ved å lyse ut hele oppdraget som omfatter 85 kilometer veg på fylkesveg 51 fra Randen i Vågå, over Valdresflya og til Beitostølen, har Oppland fylkeskommune og Statens vegvese trolig spart om lag 10 millioner.

Kontrakten, som omfatter ca 83.000 tonn asfalt, ga til bud fra fire av de store asfaltentreprenørene; Veidekke Industri, Lemminkainen Norge, NCC Roads og Peab Asfalt.

Peab Asfalt Norge AS har det laveste tilbudet, med 50.850.367 kroner. Lemminkäinens tilbud var på 53,3 mill kroner, Veidekke Industris på 53,5 og NCC Roads på 54,5 mill kroner.

- Det viser at det har vært knivskarp konkurranse. Vi er godt fornøyd med konkurransen og har fått en pris som er gunstig i forhold til vårt overslag på forhånd, sier byggeleder Kjell Eide i Statens vegvesen. Han regner med at vegeier Oppland fylkeskommune og Statens vegvesen har spart anslagsvis 10 millioner kroner på å samle asfaltlegginga over Valdresflya i en stor kontrakt.

Vanligvis utlyses asfaltkontraktene på våren, men Valdresflya-kontrakaten er så stor at den krever spesielle forberedelser. Derfor er den utlyst allerede nå i høst. Det er også spesielt at entreprenøren har to år på seg til å fullføre kontrakten. Siste frist for dekkelegginga er 15. september 2013

Les mer om: