NYHETER

Peab lavest for andre gang

Åtte entreprenører meldte seg på da en ny tverrveg på Jessheim ble lyst ut for et år siden, men konkurransen ble avlyst. Etter andre utlysning er det bare tre igjen. Peab ligger lavest med et anbud på 148,9 millioner kroner.

For annen gang har Peab gitt det laveste anbudet på denne kulverten. Sporet lengst til venstre vil bli fjernet. (Ill.: Statens vegvesen)
For annen gang har Peab gitt det laveste anbudet på denne kulverten. Sporet lengst til venstre vil bli fjernet. (Ill.: Statens vegvesen)
6. mai 2013 - 14:51

Implenia er nr. to med 156,2 mill., og Veidekke er nr. tre med 166,5 mill. De tre som har gitt pris hadde tre tre første plassene etter forrige utlysning. Peab ledet den gangen også.

Det var uklarhet i konkurransegrunnlaget som var årsak til avlysningen.

Prisnivået lå litt lavere etter første utlysning. Peabs anbud var på 138,3 mill. Veidekke og Implenia ville ha henholdsvis 141,4 mill. og 141,8 mill. Byggeleder Alf S. Gotuholt i Statens vegvesen er ikke overrasket over at prisene har gått opp. Jobben er litt mer omfattende denne gangen, og det har vært prisstigning siden i fjor.

Tverrvegen skal gå mellom fylkesvegene 174 og 459. Fylkesveg 459 er også kjent som Ringveien, en liten ring som går såvidt utenom Jessheim sentrum.

Tverrvegen blir ikke mer enn 640 meter lang. På ca. halvparten av strekningen skal den følge traséen til en lokalveg gjennom et industriområde. Det som presser prisen opp, er en jernbanekryssing like nord for Jessheim stasjon. Vegen skal gå i kulvert under jernbanen. I krysningspunktet er det fire jernbanespor i dag. Et av dem skal fjernes, to av de tre andre må kunne brukes i hele anleggstiden.

Vedståelsesfristen går ikke ut før 1. oktober, men Gotuholt håper på anleggstart i god tid før den datoen.

Hjellnes Consult og Rambøll har prosjektert tverrvegen. Den skal være ferdig sommeren 2015.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.