Peab kjøper Arne Olav Lund A/S

Peab Anlegg AS har inngått avtale om å kjøpe 90,4 prosent av aksjene i entreprenørselskapet Arne Olav Lund A/S fra AOL Holding AS.

Arne Olav Lund AS omsetter i dag for rundt 315 millioner kroner årlig, og har ca 120 ansatte.
Arne Olav Lund AS omsetter i dag for rundt 315 millioner kroner årlig, og har ca 120 ansatte.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. nov. 2022 - 09:09

Arne Olav Lund (AOL) er en anleggsentreprenør med base i Larvik. Selskapet har 120 ansatte, og omsatte i fjor for cirka 315 millioner kroner.

Oppdragene spenner over hele østlandsområdet innenfor produksjon og rehabilitering av vei, vann og avløpsanlegg, samt grunn og terrengarbeider.

Administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg.
Administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg.

– Oppkjøpet er en del av vår strategiske satsing på Østlandet. AOL er et veldrevet selskap med de rette verdiene og gode resultater innen kvalitet og HMS. Med sine rundt 120 kompetente ansatte vil AOL bidra til å styrke Peabs bygg- og anleggsvirksomhet på Østlandet, sier administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg.

Tilfører ressurser og kompetanse

Firmaet ble etablert av Arne Olav Lund som et personlig foretak i 1957 og omdannet til aksjeselskap i 1966. 

– Med Peab som hovedeier får AOL tilgang på betydelige ressurser og kompetanse, som gir veldig gode forutsetninger og muligheter for videre vekst. Peab er et solid og verdibasert konsern som satser på egne ansatte fagarbeidere og lærlinger. Jeg er sikker på at begge parter vil komme styrket ut av oppkjøpet, sier styreleder Johan Kristian Haugene i Arne Olav Lund.

En del av strategien

– Peab skal være en lokal samfunnsbygger i Norge, og har de senere årene hatt en strategi om å investere i selskaper med sterk lokal forankring.

Kjøpet av Solberg Maskin i Trondheim, Røstad Maskin i Tromsø og HGT i Bergen har bidratt til at Peab er en komplett anleggsaktør i disse markedene. Med AOL kompletterer vi vår virksomhet på Østlandet, sier Johan Hansson.

– Jeg vil gjerne ønske alle våre nye kolleger fra AOL velkommen inn i Peab-familien. Nå skal vi starte jobben med å bli bedre kjent, og komme i gang med samarbeidet, sier Hansson.

Aksjekjøpet forutsetter godkjenning av Konkurransetilsynet. Transaksjonen forventes gjennomført før årsskiftet.

Modell av ny riksvei 4 ved Lygna, der det kommer ny avkjøring til fylkesvei 180 og døgnhvileplass.
Les også

Klaget inn Vegvesenet – ga seg etter at de fikk «loser's fee»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.