BRUER

Peab Anlegg fikk byggingen av Herøysundbrua - arbeidene i gang allerede før jul

Peab Anlegg rigger seg til før jul med byggingen av brua over Herøysundet, som skal stå ferdig høsten 2024.

Brua er prosjektert av konsulentfirmaet Degree of Freedom.
Brua er prosjektert av konsulentfirmaet Degree of Freedom. Foto: Degree of Freedom
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. okt. 2022 - 14:27
Prosjektleder Terje Krommen, Nordland fylkeskommune <i>Foto:  Nordland fylkeskommune</i>
Prosjektleder Terje Krommen, Nordland fylkeskommune Foto:  Nordland fylkeskommune

Nordland fylkeskommune har skrevet kontrakt med Peab Anlegg om bygging av ny bru over Herøysundet på fylkesveg 828 i Herøy kommune. Kontraktssummen er på 92,9 millioner kroner ekskl. mva.

- Nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang med et byggverk for fremtida. Den nye brua skal stå ferdig høsten 2024, sier prosjektleder Terje Krommen i Nordland fylkeskommune.

Brua er prosjektert av konsulentfirmaet Degree of Freedom og er et 3D-modellert prosjekt.

Bredere bru med fortau 

Bakgrunnen for prosjektet er at det ble oppdaget større skader enn først antatt i arbeid med rehabilitering av dagens bru.

Den nye brua skal sørge for trygg og varig vegforbindelse mellom hovedøyene Sør- og Nord-Herøy, ytters i havgapet på Helgelandskysten.
Den nye brua skal sørge for trygg og varig vegforbindelse mellom hovedøyene Sør- og Nord-Herøy, ytters i havgapet på Helgelandskysten.

Nå skal ny bru sørge for trygg og varig veiforbindelse mellom hovedøyene Sør- og Nord-Herøy. Den blir viktig for næringstrafikken og gir tryggere forhold for myke trafikanter.

Den nye Herøysundbrua får to kjørefelt og fortau. Den blir 138 meter lang, og bygges i stål og betong. Seilingshøyden blir ni meter, mot 12 meter i dag. Brua blir liggende like ved siden av den eksisterende, i sørøst. 

Når den nye brua er tatt i bruk, skal den gamle rives.

Det er allerede revet seks bygninger for å gi plass til ny bru. I tillegg skal Telenor-bygget rives. Entreprenør for disse arbeidene er Norsk Saneringsservice.

Peab Anlegg rigger seg til i november/desember, og legger opp til at anleggsaktiviteten er i gang for fullt på nyåret.

Vil forberede lokalsamfunnet

Espen Dahl-Mortensen, byggeleder i Nordland fylkeskommune, og Bjarte Tingstad, prosjektleder i Peab Anlegg. <i>Foto:  Nordland fylkeskommune</i>
Espen Dahl-Mortensen, byggeleder i Nordland fylkeskommune, og Bjarte Tingstad, prosjektleder i Peab Anlegg. Foto:  Nordland fylkeskommune

Nærmere byggestart vil Nordland fylkeskommune og entreprenøren komme med nærmere informasjon om arbeidene.    

– Vi ønsker at de som bor og ferdes i området skal være godt orientert om prosjektet og hvordan de kan bli berørt underveis. Trafikken vil stort sett gå som i dag, men vi kommer ikke utenom at et så stort byggeprosjekt vil merkes på ulike måter. Vi håper på god dialog og at folk ser fram til ei ny og flott bru, sier prosjektleder Terje Krommen i Nordland fylkeskommune.

Luftforsvarets 52 kampfly av typen F35 har bidratt til at NTNU definerer samfunnssikkerhet som satsingsområde, med fokus på vedlikehold.
Les også

Samfunnssikkerhet blir nytt satsingsområde for NTNU

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.