IKT

PC uten Microsoft

Odd R. Valmot
8. juni 2004 - 08:00

Prisen er ikke avskrekkende, kun 350 kroner pr. maskin. I tillegg er alle oppgraderinger gratis.

Det betyr at brukerne uten kostnad kan laste ned versjon 3som kommer ved årsskiftet .Den so vil inneholde en ny grafikkmotor og et nytt tredimensjonalt grensesnitt

Sun og Microsoft har aldri vært spesielt gode venner. Sun har sittet lenge på Unix-greina og misunt Microsoft suksessen med Windows og Office. Samtidig har ikke Microsoft vært like lykkelig over Suns Java.

For noen år siden kjøpte Sun en konkurrerende Officepakke og lanserte den som StarOffice, noe heller ikke Microsoft likte spesielt godt.

Navnet Java Desktop kan være litt forvirrende. Java er med fordi det har stor gjenkjenningseffekt, men dette er i virkeligheten en fiks ferdig og tilrettelagt utgave av Novells SUSE Linux.

Det grafiske brukergrensesnittet er det velkjente fra Gnome og gjør at de som er vant med Windows ikke får store vanskeligheter med orienteringen. På toppen av det hele ligger den siste versjon 7 av StarOffice, nettleseren Mozilla, et svært Outlook-liknende gruppevareprogram og en del annen programvare som får det hele til å fremstå som et temmelig godt tilbud.

Sun har beflittet seg på å gjøre StarOffice så veloppdragent som mulig, og programmene i pakken har ingen problemer med å lese eller skrive filformatene til konkurrenten fra Microsoft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.