IT

PC til en krone

ENKRONES:
Nå kan folk få denne til en krone. Men sluttsummen er større.
ENKRONES: Nå kan folk få denne til en krone. Men sluttsummen er større. Bilde: Studio Messlinger GmbH
29. mai 2008 - 11:20

PC- og bredbåndsleverandørene gjør som mobilprodusentene har gjort i en årrekke.

De pakker et ”gratis”-tilbud sammen med en betaltjeneste og gir kundene et tilbud det er vanskelig å si nei til leverandørene følger etter.

Lang binding

For en måned siden lanserte Telefoni- og bredbåndsselskapet Fortel tilbud om en Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535 til en krone for dem som binder seg i 12 måneder, og avbetaling på PC-en i 24 måneder.

Valgets kval

—Vi har nå tre ulike PC-er til en krone, men kundene kan også velge en dyrere modell om de legger på noen kroner. Dette er det samme som folk har kunnet gjøre med mobiltelefoner i en årrekke, men nå er PC-ene blitt så billige at vi kan gjøre det samme med PC-er og bredbånd, sier adm. direktør i Fortel, Henrik Rommerud.

I praksis er tilbudet en spesiell form for avbetaling. For å få PC-en til en krone så betaler kunden mer for bredbåndsforbindelsen enn de ellers måtte gjøre. Den raskeste forbindelsen koster 649 kroner i måneden, inkludert den subsidierte PCen, mens det uten PC koster 200 kroner mindre per måned.

— Det kunden vinner er rentefrihet i nedbetalingsperioden og alle vet jo hvor mye det kan koste ellers. Dessuten følger det med en trådløs ruter til en verdi litt under tusenlappen. Alt i alt er dette et veldig interessant tilbud til mange. Om ikke lenge kommer vi også med en PC-fri utgave av tilbudet for dem som heller vil ha en X-box 360 eller enn Nintendo Wee, sier Rommerud.

Også fra Telenor

Telenor lanserer nå et tilsvarende tilbud til forretningsmarkedet.

Det gjør at de kan binde kunden i 24 måneder, noe som ikke er lov i forbrukermarkedet.

Telenors tilbud gjelder Lenovo-PC-er og håndteres av forhandleren ePartner. Tilbudet er pakket sammen med 24 måneders-abonnement på turbo 3G.

Kunden kan velge mellom ”Fri bruk” til 630 kroner måneden eller ”Kveld og helg” til 382 kroner måneden.

Med og uten

Uten PC koster de henholdsvis 399 og 95 kroner måneden. Likevel er det litt subsidiering i tilbudet. En slik maskin koster litt over 9000 kroner, og det er det man betaler rentefritt i løpet av to år. Alternativer ville være å holde seg med egen PC og betale 2379 for ”Kveld og helg”.

—Vi har prøvd noe liknende for et år siden og resultatet var så bra at vi nå ønsker å gå videre med dette tilbudet. Modellen har jo sterke paralleller til det vi har gjort på mobiltelefoner, men vi er i en utprøvingsfase og det kan godt tenkes at vi vil lansere liknende tilbud, sier Informasjonssjef i Telenor, Arve Lessum.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.