PC-skred fra HP

HP lanserer flere nye ultrabooks og et nytt segment kalt "sleekbook".

PC-skred fra HP
Bilde: HP

HP har valgt å kalle inn journalister fra hele verden til det de har kalt Global Influencer Summit 2012 i Shanghai for å vise hva de har av nye produkter.

Hele 80 ulike dingser skal de presentere gjennom to dager i Shanghai, selv om det neppe blir overskrifter av alt.

Ny innmat

Slike lanseringer er ofte lagt i etterkant av Intels annonsering av nye prosessor. Og denne er av den typen.

Intels annonsering av Ivy Bridge har gjort det mulig for PC-produsentene å fyre av startskuddet for en ny generasjon til PC-er med lavere strømforbruk i kombinasjon med økt ytelse.

Det er nok grunnen til HPs hamring på stortromma, selv om de bare fikk si at nyhetene hadde 2. og 3. generasjon Intel-prosessorer.

Ikke noe prat om Ivy Bridge med 22 nm teknologi. Selv HP må danse når Intel spiller.

Poenget er nok at Intel ikke er klar til å levere sin nye prosessorgenerasjon i store volumer ennå, men det burde løse seg i løpet av en måned eller to når HPs nyheter skal ut på markedet

1200004870.jpg

Ny ultrabook

Det som er verd å merke seg er et par av de nye PC-ene HP nå lanserer. Spesielt den nye ultrabook-en HP Spectre XT er en svært lekker sak.

Kanskje ikke så rart, siden den ser ut som en litt stor MacBook Air. Modellen med 13,3 tommers skjerm er ikke mer enn 14,5 mm tykk og veier bare 1,4 kilo.

For å lokke brukerne til seg har HP utstyrt den med et lydsystem fra Beats Audio og med fire høyttalere.

Den har også et nytt system for strømsparing som skal bringe batterilevetiden opp til 8 timer.

Det kommer ulike utgaver, men alle er basert på SSD-er på 128 eller 256 GB i stedet for harddisk.

I tillegg har den Intels SSD-teknologi for hurtigstart. Vi får se om batterilevetiden lever opp til løftene.

Les også: Slik blir en ultrabook til

Slik blir Intels nye prosessorer 

Programvare på kjøpet

For å redusere vekt og tykkelse har noen produsenter vært litt sparsomme med porter, men her får man både Gigabit Ethernet, to USB 3.0- og en USB 2.0-port, HDMI og selvfølgelig lyd og SD-kort.

HP har også utstyrt de nye modellene med Elements-utgavene av Photoshop og Premiere og to års lisens på Nortons sikkerhetsprogramvare.

Det er ikke kjent hva den vil koste i Norge, men utsalgsprisen i USA er 999 dollar for 128 GB og et par hundre mer for 256 GB. Det kan høres veldig lovende ut om ikke påslaget blir betydelig.

Misunnelse

For de som vil ha større skjermer er nye Envy et alternativ.

Her kommer det to modeller som HP klassifiserer som det de kaller "Sleekbooks" og som er en slags fattigmanns-ultrabook.

Begge de nye modellene koster det samme, enten det er 14 tommers skjerm eller en med 15 tommer. Prisen er helt ned i 699 dollar, men da er den skrapet med en 320 GB harddisk.

Ingen av dem kommer med SSD, men dette kan nok endre seg til de dukker opp i Norge.

1200004872.jpg

Tykkere

Men større skjermer og lavere pris koster vekt og tykkelse. Den minste veier 1,8 kilo og er nesten 2 cm tykk, men det er absolutt akseptabelt.

På samme måte som ultrabooken har de lyd fra Beats Audio. De har to diskanthøyttalere og faktisk en subwoofer i tillegg.

Først med slikt, hevder HP, og det låter bra. De har også det som kalles et HD-webkamera som nok kan oversettes til 1280 ganger 720 piksler i oppløsning.

I Norge vil nok mange savne er muligheten til å koble seg til mobilnettet. Det vi ble fortalt var at ingen av ultra- og sleekbook-ene ville ha hverken 3 eller 4G. Bare WiFi og Ethernet.

Les også: Slik skal ultrabookene bli bedre

Her er ultrabooken for businessbrukerne 

Proff

Men den nye proffmodellen EliteBook 2570p har det som treng for mobile forretningsfolk. Ikke bare er den knøttliten og lett, den har også støtte for både 3G og LTE og HP lover at den skal støtte europeiske frekvenser, noe Apple ikke kunne med nye iPad, som bare støtter amerikanske.

Eliteboken er på langt nær så pen som forbrukermodellene, men her er det funksjonaliteten som teller. Det som var metall på Spectre er plast på EliteBook.

Men så er dette også en modell som har alt man trenger. For de som vil ha maks mobilitet og ikke størst mulig skjerm. For denne har 12,5 tommer skjerm, som gjør den til et ypperlig verktøy på fly.

Ikke minst fordi det innebygde batteriet varer i opptil ni timer. I tillegg er det utskiftbart, slik at man kan ha med et ekstra eller utstyre seg med en batteriplate som bygger noen millimeter, men som sammen med det innebygde skal forlenge levetiden til over 20 timer.

1200004869.jpg

TEST: Macbook Air 13-tommer

TEST: Dell XPS 13

TEST: Acer Aspire S3

TEST: Toshiba Z830

TEST: Samsung Series 5 ULTRA

TEST: Asus UX31 

Les mer om: