OLJE OG GASS

Patetisk navnedebatt

Truls Tunmo
15. jan. 2007 - 11:06

Tekna-president Marianne Harg er entusiastisk til fusjonen. Men hun reagerer på debatten om navn.

– Jeg synes navnedebatten er patetisk, sier hun.

– Hva er det mest positive med fusjonen sett fra Teknas side?

– Arbeidsmarkedet internt i selskapet blir større. Det blir også større og mer robuste fagmiljøer som kan møte internasjonal konkurranse, sier Marianne Harg.

Anerkjent

Harg påpeker at Hydro og Statoil hver for seg har kompetanse og teknologi som er internasjonalt anerkjent.

- Når de to selskapene slår seg sammen, vil vi få en enda mer slagkraftig enhet både kunnskapsmessig og økonomisk. Som verdens største operatørselskap i offshoresektoren vil det nye selskapet ha enda bedre forutsetninger for å lykkes på lang sikt, sier Harg.

Tekna mener tidspunktet for fusjonen er gunstig på grunn av stor mangel på sivilingeniører og andre personer med høyere teknisk-naturvitenskapelig utdanning.

Samordningen av de to selskapene frigjør kapasitet på personellsiden som bør benyttes til videre kompetanseutvikling og posisjonering i konkurransen om oppdrag både nasjonalt og internasjonalt.Sikrer kompetanse

Marianne Harg mener det er viktig at de to selskapene legger opp til et nært og godt samarbeid med de ansattes organisasjoner i fusjonsprosessen. – Slik sikrer man at fagkompetansen blir værende i det sammenslåtte selskapet.

Harg legger vekt på at det viktigste med fusjonen er målet og innholdet i den, og at navnedebatten ikke må bli dominerende.

Forventer rask avklaring

Hovedtillitsvalgt i Tekna i Hydro, Ragnar Fritsvold, er enig med Harg.

– Vi støtter fusjonen, og er opptatte av at en skisse av den nye organisasjonen blir klar så fort som mulig. Det ønsker vi ikke minst fordi selskapene fortsatt rekrutterer og har innleid et stort antall konsulenter. Bare i Hydro er det over 1000 konsulenter som kan bli berørt.NITO enig

Også NITO applauderer den nye fusjonen.

– Vi synes dette er spennende. Nå kan vi få et verdensledende operatørselskap i offshore. Også medlemmene våre har så langt jeg kan erfare gitt utelukkende positive signaler om fusjonen, sier visepresident i NITO, Trond Markussen.Se også den pågåemnde diskusjonen på www.tu.no/debatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.