ARBEIDSLIV

Patenter på dagsordenen

Claude R. Olsen
29. apr. 2003 - 12:41

For første gang er verdenskonferansen for Licensing Executives Society International (LESI) lagt til Norge.

LESI er en privat organisasjon som samler personer med interesse for patentering og andre intellektuelle rettigheter. De møtes jevnlig for å utveksle erfaringer og bli oppdatert på hva som skjer verden rundt.

De fleste av de 11.000 medlemmene holder til i USA, 500 er i Norden og av disse er 70 i Norge. LESIs medlemmer har ulik bakgrunn fra industri, jus og patentkontorer.

Morten Balle og Bjørn Haug-Hanssen som sitter i styret i arrangementskomiteen, håper konferansen skal bringe viktig kunnskap til norske bedrifter, universiteter og forskningsmiljøer.

- Vi er ikke mest opptatt av rettighetene i seg selv, men hvordan vi kan utnytte dem kommersielt. I Norge ligger vi langt bak på dette området, ofte gir vi bort verdiene, sier Haug-Hanssen som har mangeårig erfaring fra Statoil. Nå er han pensjonist.

- Lisensrettigheter har to sider. Du kan selge det du selv har utviklet eller du kan kjøpe teknologien slik at du ikke trenger å utvikle den selv, sier Ballo, som har sitt eget selskap Protector IP Consultants og jobber for NIFs studiesenter.

De norske arrangørene legger vekt på at konferansen skal løfte delegatene utover det vanlige og gi forståelse for hvordan de raske forandringene i teknologi, jus og samfunn vil påvirke dem og deres selskaper.

De tre konferansedagene har hvert sitt scenario som rød tråd. Første dag tar for seg drømmesamfunnet, dag to går på risikosamfunnet, mens dag tre ser på kunnskapssamfunnet. I tillegg vil det bli arrangert en serie gruppearbeid på smale temaer som lisensiering i Kina og hvordan bekjempe biopirater.

Les mer på www.lesi2003.org

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.