IKT

Passer på deg

VÅKENT ØYE: Overvåkingskameraene er godt synlige som regel.
VÅKENT ØYE: Overvåkingskameraene er godt synlige som regel.Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
19. mai 2005 - 08:00

Alarmstasjonen overvåker høysikkerhetsanlegg som bank og post, vanlige bedrifter og privatboliger. I tillegg er det gjerne de du får snakke med hvis du står fast i heisen.

– Filosofien vår er trygghet, spesielt for private. Vi har alarmer for både brann og innbrudd, dermed kan du være trygg når du sover og trygg når du drar bort, sier avdelingssjef Borger Larsen.

Kamera i hus

Foreløpig tilbyr ikke Falck overvåkningskamera i privatboliger. Men det kommer snart.

– Vi tror det er et marked for det. Mange vil synes at det er greit å kunne se hvem som ringer på døren når det er mørkt ute, mener Larsen.

Han presiserer at med slike kameraer er det viktig å ha trygghet for at det ikke kan misbrukes.

– Det må være på kundens premisser, sier han.

Bilspor

Falck kan også spore bilen eller båten din hvis den blir borte. Det gjør de ved hjelp av en liten GSM-sender, som er plassert i fartøyet.

– Men vi har klare instrukser, og vi gir ikke fra oss posisjonen. Mannen din skal ikke kunne plassere en GSM-sender i bilen, og så følge med hvor du kjører, understreker avdelingssjefen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.