MOTOR

Passat blir fortsatt politiets nye standardbil

Politiet har valgt Volkswagen Passat med firehjulstrekk og automatgir som ny patruljebil. På bildet ser vi en ny, foreløpig design på de nye bilene.
Politiet har valgt Volkswagen Passat med firehjulstrekk og automatgir som ny patruljebil. På bildet ser vi en ny, foreløpig design på de nye bilene. Bilde: POLITIET
20. sep. 2011 - 08:18

Ifølge Politiforum var det ingen konkurranse om kontrakten, etter at fem av seks leverandører trakk seg på grunn av kravene til bilen.

Mange krav

Patruljebilene måtte blant annet ha to batterier, være firehjulsdrevet, ha automatgir og klare 0–100 km/t på 12 sekunder fullt utstyrt for politibruk. I tillegg skulle ikke bilene koste mer enn 750.000 kroner, men dette var ikke en absolutt makspris.

– Norsk politi har allerede trygge biler som er tilpasset politiets behov. Dette videreføres i de nye bilavtalene. I tillegg tar vi steget videre når vi nå velger automatgir og firehjulstrekk til alle. Dette vil øke sikkerheten ytterligere, sier direktør Lars Henrik Bøhler i Politiets data- og materielltjeneste (PDMT).

Mercedes

Det er PDMT som på vegne av Politidirektoratet og Justisdepartementet anskaffer biler til politiet. Politiet gikk første gang over til Passat i 2007.

For tyngre oppdrag skal politiet bruke Mercedes-Benz Vito og Mercedes-Benz Sprinter de nærmeste årene.

Kontrakten har en verdi på 250 millioner kroner og varer i tre år. Den kan forlenges i ytterligere to år, skriver Politiforum.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.