INDUSTRI

Passasjerfly styrtet under landing i Russland

Alle om bord omkom.

Bilde: Ahmed Jadallah/Reuters/NTB scanpix

Alle om bord mistet livet da et fly med 62 mennesker om bord krasjet da det forsøkte å lande i dårlig vær i Russland natt til lørdag.

Ulykken skjedde da flyet fra selskapet flydubai for andre gang forsøkte å lande på flyplassen i byen Rostov-na-Donu sørvest i Russland.

Boeing 737-maskinen bommet på rullebanen, krasjet og gikk i oppløsning. En stor ildkule kunne ses på ulykkesstedet, og vrakrester ble spredt over et stort område.

55 passasjerer og et mannskap på sju var om bord på flyet. Den russiske kommisjonen som skal granske hendelsen, tror årsaken kan ha vært menneskelig eller teknisk svikt.

– I øyeblikket ser vi nærmere på to hovedteorier: Pilotfeil i forbindelse med at været ble dårligere, eller en teknisk feil, sier et medlem av komiteen, Oksana Kovrizhanaja, til nyhetsbyrået Interfax.

Brannen slukket

Brannmannskapene klarte etter hvert å slukke brannen som oppsto da flyet krasjlandet, men flyplassen er inntil videre stengt.

33 kvinner, 18 menn og 4 barn var om bord på flyet, som kom fra Dubai, skriver flyselskapet på sin  Facebook-side.

Av disse var de fleste russere, mens åtte kom fra Ukraina. I tillegg var det to indere og én person fra Usbekistan om bord. Utenriksdepartementet i Oslo bekrefter overfor VG at det ikke er grunn til å tro at det var nordmenn på flyet.

De fleste russiske passasjerene skal ha kommet fra regionen hvor ulykken skjedde. En talsmann for Russlands president Vladimir Putin sier det viktigste nå er å ta var på familiene og de pårørende til dem som er omkommet.

Kraftig vind

Det var uvær med kraftig vind opptil 14 til 22 sekundmeter i kastene og regnbyger i området da ulykken skjedde. FlightRadar24 viser at flyet sirklet flere ganger over flyplassen mens det ventet på tillatelse til å lande.

Flydubai er et lavprisselskap med base i Dubai. På Facebook skriver selskapet at Boeing 737-maskinen forlot Dubai International Airport klokka 22.20 lokal tid fredag kveld.

Flydubai sier selskapet vil gjøre det de kan for å hjelpe dem som er blitt berørt av den tragiske ulykken.

– Vi har satt opp vår kriseberedskap og vil arbeide tett med alle myndigheter som er involvert. Vi vil også dele så mye informasjon som vi kan og komme med oppdateringer jevnlig, skriver flydubai. Det er også oppgitt telefonnumre som kan brukes av familiene og de pårørende til dem som var om bord. 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.