MOTOR

Passasjerfly styrtet i Middelhavet

Flyet styrtet i havet bare 15 kilometer sør for Beirut - og 3,5 kilometer fra land. Så langt er to omkomne hentet opp fra havet.
Flyet styrtet i havet bare 15 kilometer sør for Beirut - og 3,5 kilometer fra land. Så langt er to omkomne hentet opp fra havet. Bilde: REUTERS
25. jan. 2010 - 08:07

Et etiopisk fly med rundt 90 mennesker om bord styrtet i Middelhavet kort etter at det tok av fra Libanons hovedstad Beirut natt til mandag.

Truffet av lynet

Libanons transportminister Ghazi al-Aridi sier redningsarbeidere har klart å finne stedet hvor flyet traff vannet.

– Ulykkesstedet er blitt lokalisert 3,5 kilometer utenfor landsbyen Na’ameh, sa al-Aridi til pressefolk på flyplassen i Beirut tidlig mandag morgen.

En kilde ved flyplassen sier til nyhetsbyrået DPA at været i området har vært svært dårlig, og at flyet ble truffet av lynet før det styrtet. Ulykkesstedet skal ligge rundt 15 kilometer fra Beirut.

Flyet fra Ethiopian Airlines var på vei til den etiopiske hovedstaden Addis Abeba og hadde over 80 passasjerer, melder nyhetsbyrået Reuters. I tillegg skal det ha vært minst sju besetningsmedlemmer om bord.

– Flyet brant Flyet, et Boeing 737-800, skulle ha landet i Addis Abeba 07.50 lokal tid, men styrtet i Middelhavet fem minutter etter avgang fra Beirut.
– Flyet brant Flyet, et Boeing 737-800, skulle ha landet i Addis Abeba 07.50 lokal tid, men styrtet i Middelhavet fem minutter etter avgang fra Beirut.

– Flyet brant

De fleste opplysningene om ulykken så langt stammer fra kilder ved flyplassen som ikke ønsker å bli navngitt.

Én kilde sier til nyhetsbyrået AFP at Boeing 737-maskinen tok av klokken 2.30 lokal tid og styrtet etter at det hadde vært i luften i 5 minutter.

Øyenvitner langs kysten skal ha fortalt at flyet brant da det styrtet i sjøen. Redningsarbeidere forsøker å nå fram til ulykkesstedet for å undersøke om det finnes overlevende.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Været hjelper oss ikke i det hele tatt. Men vi håper å finne overlevende, sier en redningsarbeider til DPA.

Pårørende

Rundt 50 av passasjerene på flyet skal være libanesere. De fleste av de resterende passasjerene er etiopiere, ifølge Reuters. Flere hundre etiopiere jobber som tjenestefolk for familier i Libanon.

Tre libanesiske passasjerer med dobbelt statsborgerskap skal ha hatt henholdsvis britisk, kanadisk og russisk pass.

Et stort antall pårørende befant seg på Beiruts internasjonale lufthavn tidlig mandag morgen i håp om å få informasjon om familiemedlemmer som reiste med flyet til Addis Abeba.

De to siste dagene har uvær og kraftig regn ført til flom og ødeleggelser flere steder i Libanon. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.