TRAFIKK OG ITS

Parti mot bompenger vokser på måling i Rogaland

Det lille partiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» ligger an til å få to representanter i Sandnes og én på fylkestinget i Rogaland, viser en fersk måling.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix
NTB
11. sep. 2018 - 09:29

Målingen, som er utført av Respons Analyse på vegne av VG og Stavanger Aftenblad, gir det relativt ukjente partiet 3,1 prosent oppslutning i Rogaland.

Dermed er partiet også større enn Venstre, MDG og Rødt i samme fylke, der motstanden mot nye bomstasjoner har vært voldsom den siste tiden.

Stiller i lokalvalget

– De har nok en oppblomstring på grunn av den pågående aksjonen. Om det holder seg, er jo vanskelig å si, sier seniorkonsulent Idar Eidset ved Respons Analyse til VG.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Lokalvalget 2019 blir første gang Folkeaksjonen nei til mer bompenger stiller til valg til Fylkestinget og i Sandnes, selv om de verken har liste eller et partiprogram på plass. Partiet har allerede tre representanter i bystyret i Stavanger, men mister to av dem på den ferske målingen.

LES OGSÅ: Hva er sannheten om hvem som egentlig bestemmer om vi skal betale bompenger?

Høyre størst 

Partibarometeret gir en svak oppgang fra forrige måling for Arbeiderpartiet, som får en oppslutning på 27,8 prosent. Høyre er størst med sine 28,8 prosent.

For øvrig får Frp 18,8 prosent, Senterpartiet 8,2 prosent, KrF 6,3 prosent, SV 3,3 prosent, Venstre 2,8 prosent, Rødt 1,7 prosent og MDG 1 prosent. Beregningen er basert på 617 intervju i Rogaland mellom 28. august og 3. september.

LES OGSÅ: Oppdatert Deloitte-analyse: Nordøyvegen er fortsatt lønnsom

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.