NYHETER

Pandoras protokollboks

Red Lions Data Station Plus er en flerhodet guru som kan løse kommunikasjonsflokene med ulike protokoller.

Produktsjef Jesse Benefiel hos Red Lion Controls slår et slag for en konfigurerbar protokollkonverter med muligheter for både datalogging og alarmering via mobilnettet.
Produktsjef Jesse Benefiel hos Red Lion Controls slår et slag for en konfigurerbar protokollkonverter med muligheter for både datalogging og alarmering via mobilnettet.
6. jan. 2013 - 16:36
Vis mer

Datastasjonen er en skjult automatiseringsskatt som nylig har kommet til overflaten i det norske markedet. Produsenten, amerikanske Red Lion Controls, overtok Sixnet i fjor. Det representeres av Autic. Den røde løvens portefølje av automatiseringsprodukter er nå tilgjengelig hos Tønsbergselskapet.

 

Alltid ferskvare

 

Applikasjonsingeniør Jochen Zimmermann i Red Lion kopler opp et kommunikasjonsfuglereir for å vise hva selskapets Data Station Plus kan gjøre innenfor én boks.
Applikasjonsingeniør Jochen Zimmermann i Red Lion kopler opp et kommunikasjonsfuglereir for å vise hva selskapets Data Station Plus kan gjøre innenfor én boks.

 

Tilbake til skatten. Data Station Plus har noen år på baken, men funksjonaliteten utvides kontinuerlig med nye protokoller, slik at den oppleves som ferskvare.

 

Den røde kommunikasjonsboksen finnes i flere versjoner. Toppmodellen skilter med tre hovedfunksjoner:



  1. Konfigurerbar protokollkonverter, med rundt 240 protokoller på lager.
  2. Datalogger, både lokalt og overføring av data som kommaseparerte filer (CSV) til FTP-server (file server protocol) og Microsoft SQL-server.
  3. Webserver, med blant annet logikkmuligheter og automatisk sending av tekstmelding og e-post.

 

Elektronisk esperanto

 

Daglig leder hos Autic, Petter Kvalberg, forteller til Automatisering at interessen for datastasjonen øker. Han tror mange vil velge basisboksen, altså en ren protokollkonverter.

 

Jesse Benefiel, som er produktsjef hos Red Lion, viser oss hvordan han får to forskjellige kommunikasjonsprotokoller til å kommunisere.

- Det gjøres enkelt med en dra- og slippfunksjonalitet i et grafisk brukergrensesnitt, forklarer han.

- All konfigurasjon gjøres med Crimson, et kostnadsfritt software-verktøy. Det snurrer på pc-er, og krever minimum Windows XP med servicepakke 2.

 

Produktsjefen kopler en variant av Modbus til en proprietær protokoll hos en kjent PLS-leverandør. Benefiel definerer adresser, signaltyper og antall signaler, og vips, så snakker plutselig PLS-en Modbus.

 

Essensielle Ethernet-muligheter

 

Kommunikasjonsmester som stiller med nærmere 250 protokoller, datalogging og webserver for logikk og alarmering, via tekstmelding eller e-post .
Kommunikasjonsmester som stiller med nærmere 250 protokoller, datalogging og webserver for logikk og alarmering, via tekstmelding eller e-post . Red Lion

 

Kommunikasjonsløven brøler til med 160 konvensjonelle protokoller og nærmere 80 Ethernet-baserte språkvarianter. Benefiel forklarer at boksen kan kjøre inntil ti Ethernet-protokoller samtidig.

- Mange har brent seg på at Ethernet-basert utstyr ikke snakker sammen. Det er rett og slett behov for en tolk. Da kan Data Station Plus løse flokene, smiler han.

 

Som seg hør og bør, stiller kommunikasjonsboksen med tilkoplingsmuligheter som står til funksjonaliteten. En USB-port, tre serieporter (to x RS232 og en RS485) og en Ethernet-port er inkludert i basismaskinen.

 

Visse protokoller krever en liten tilleggsmodul. Det samme gjelder om du vil kommunisere via mobilnettet. Produsenten tilbyr for eksempel en GSM/GPRS-modul.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.