T2

Panasonic VT50 er en fantastisk TV

Favoritten er ytterligere foredlet.

PANASONIC TX-P50VT50: En skjerm du vil ha.
PANASONIC TX-P50VT50: En skjerm du vil ha. Bilde: Panasonic
14. juni 2012 - 14:50

PANASONIC TX-P50VT50

Vi liker:

  • Sortnivå
  • Bildekvaliteten
  • Dybdefølelsen
  • Fabrikksinnstillingene
  • Mulighetene til å kalibrere
  • Best i klassen på 3D

Vi liker ikke:

  • Ikke like lyssterk som ST50

Karakter: Terning 6

Pris: 19.995

Importør: Panasonic Norge AS

Det er alltid litt ekstra spenning å spore når man får se årets toppmodell fra Panasonic for første gang. Har det skjedd forbedringer og er det nok til å holde på referansestatusen?

I fjor var Panasonic VT30 den modellen vi mente hadde minst kompromisser og som la seg nærmest det vi mener er et godt bilde. Panasonic sliter som mange andre med å få økonomi inn i TV-divisjonen igjen, men de går ikke inn i 2012 på sparebluss, de lanserer flere modeller enn noensinne.

Les tidligere gruppetest: Vi tester svære flatskjermer

Design

Panasonic fortsetter med en heldekkende glassfront på årets modell, men har i tillegg supplert med en  elegant smal metallramme rundt hele glasset.

Avstanden mellom ytterkanten av bildet og ytterkanten av rammen er krympet en del, en trend Samsung spesielt, har vært foregangsprodusenten for.

Dermed fremstår årets utgave som nettere og mindre dominerende enn forgjengeren.

Oppsett og kalibrering

Når det kommer til kalibreringsmuligheter er det få om noen som kan slå VT50.

De bygger på det beste fra forgjengeren med 10 punkts justering av både gråskala/hvitbalanse og gamma, samt komplett CMS for farger.

I tillegg kan skjermen autokalibreres med Calman programvare.  Den kommer med 2 ISF lagringsplasser per inngang og den har også dag og natt THX modus.

I årstøtter den også THX i 3D. I tillegg er skjermen rimelig godt kalibrert fra fabrikk, så om man velger THX eller ISF (de tar utgangspunkt i THX innstillingene) så har man rett ut av esken et bilde som andre sliter med å matche selv etter kalibrering.

Referansekvalitet

Vi lar oss stadig imponere over hvor gode bilder de beste skjermene kan levere.

Vi ser blant annet på ”The Art Of Flight”, som er en referansedisk innen både bilde og lydkvalitet. Dette er en snowboardfilm som har en fantastisk filming med plenty av bilder både for å sjekke ut detaljer, sortnivå, kontrast og bevegelseskompensasjon. Her briljerer VT50 enten det er lyst eller mørkt i rommet.

Den virker å ha blitt enda litt vassere til å undertrykke lys fra omgivelsene. Sortnivået er enda bedre enn fjorårets modell, men det overrasker oss hvor nære ST50 fra samme produsent ligger.

Side om side med VT50 og Samsungs 51-tommer er det lite som tyder på at ST50 er en betydelig billigere modell.

Man kan se at VT50 er bedre på å undertrykk lys og at den har hakket vassere sortnivå, men forskjellene er såpass marginale at om noen spør meg om en ny TV i dag, og jeg vet at de ikke har noen planer om å bruke penger på kalibrering, så er ST50 en modell jeg vil anbefale varmt. Den har sannsynligvis over 90 prosent av bildekvaliteten til VT50, og er i våre øyne like god som Samsung sin E8005 på de fleste områdene.

Les også: Disse får maks lyd ut av din iPhone

Det VT50 er best på er den fantastiske dybden man får i bildet når ansikontrasten er så god som dette. Det sorte er knallsort selv med mange lyse områder på skjermen og det hvite fremstår som gnistrende hvitt, uten at man mister en eneste detalj i den hvite snøen.

Vi må også nevne at Panasonic i år har økt antallet graderinger til over 25000. Vi har tidligere sett graderinger men på årets modell er dette ikke å se. Dette er hentet direkte fra proffserien VX-300.

Konklusjon

Selv om forskjellene fra fjorårets modell, VT30, ikke er overveldende, er det små nyanser her og der som i sum gir oss en enda litt bedre opplevelse.

Den er hakket sortere, gir litt mer lys, bruker mindre strøm og har fått betydelig bedre graderinger.

Les også:

- Som å gå fra sorthvitt til farge-TV

LG lanserer fleksible skjermer  

Nå kan du ta med Altibox på tur

TEST: Nye Apple TV  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.