MOBIL

Palm pumper Pre

Palm har lansert to nye mobiltelefoner og andre nyheter på CES-messen i Las Vegas.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. jan. 2010 - 15:36

Palm har lansert Palm Pre Plus og Palm Pixi Plus. De to telefonene er oppgraderte utgaver av Pre og Pixi. Den mest interessante er selvsagt Palm Pre, som er selskapets trykkskjermtelefon med utskyvbart fulltastatur.

Les også: Vår test av Palm Pre »

Oppgradert Pre

Pre Plus er i bunn og grunn samme telefon som Palm Pre, men med 16 GB innebygget minne i stedet for 8 GB. Telefonen skal også ha fått en skyvemekanisme som er mer solid. Ifølge Engadget, som har fått leke med Pre Plus, føles Pre Plus langt mer solid på grunn av dette.  Tastesettet skal også ha blitt forbedret.

Pre Plus får også induksjonsbakdeksel for trådløs lading. Dette var tilleggsutstyr på Palm Pre. For å ta i bruk dette trenger du en Palm Touchstone-lader.

Pixi Plus har fått Wi-fi innebygget, noe Pixi mangler. Dette er tilsynelatende det eneste som skiller Pixi fra Pixi Plus.

Mobilen som trådløs sone

Begge telefonene kommer med Palm mobile hotspot. Dette er programvare som gjør at telefonenes 3G-tilkobling kan deles som trådløse aksesspunkter for PC-er og andre Wi-fi-enheter. Du kan koble til inntil fem enheter til telefonen.

Begge telefonene skal komme i salg 25. januar, men da kun i USA og kun i CDMA-versjoner. Disse fungerer ikke i Norge, da vi benytter 3G/GSM-nett her. Kjenner vi Palm rett vil vi tro at de jobber med GSM-varianter av begge telefonene, og skal vi tippe regner vi med å se disse på Mobile World Congress i Barcelona i februar.

Endelig video

Palm har også endelig annonsert at de kommer med videoopptak på alle sine telefoner i februar. Dette blir tilgjengelig som en oppdatering på Palm Pre. Du skal kunne redigere videoer direkte på telefonen, laste rett opp til Youtube og Facebook. Flash vil i samme slengen bli tilgjengelig på telefonene, slik at du kan vise Flash-animasjoner og -videoer i nettleseren.

Videre gjør Palm endringer i programvarebutikken sin, App Catalog. Nå kan alle se og laste ned programmene som finnes i butikken. Det blir også mulig for tredjeparter å tilby programvare direkte gjennom sine nettsider, slik at du slipper å gå innom selve programvarebutikkapplikasjonen på telefonen. 

Les også: Betalingsprogrammer til Palm Pre i mars »

3D-spill blir nå også tilgjengelig på Palm-telefonene. EA Games har lansert sju spill til WebOS, inkludert Need for speed undercover og The sims. Disse er tilgjengelige for nedlasting nå.

Kilder: Engadget.com, Palm.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.