T2

Pagemakerens dobbeltgjenger

InDesign ble lansert av Adobe for å drepe erkekonkurrenten Quark Xpress og erstatte deres egne desktop publishingprogram PageMaker.

Selv om de ikke har lykkes med mordplanene, har de nok gjort en ubehagelig inntreden i markedet for sideombrekkingsprogrammer. Men PageMaker har holdt seg.

For å tekkes sine trofaste kunder, lanserer Adobe nå en PageMaker-tilpasset utgave som de har kalt InDesign SC PageMaker Edition. Her skal innbarkede PageMaker-brukere, og de er det mange av, finne alt de trenger både for å kjenne seg igjen og for å komme seg videre i verden.

Adobe spurte mange brukere hva de ønsket seg av PageMaker og fant ut at det aller meste allerede fantes i InDesign.

For de som ikke har filla greie på design, har Adobe krydret nyheten med et vell av maler som gjør at du kan lure folk til å tro at du er professor på Kunst- og håndverkskolen. Behersker du mus og tastatur, er du langt på vei.

Alt som var unikt i PageMaker, slik som fletting av adresser og grafikk i masseutsendelser, er flyttet over i InDesign i form av plugins. Ifølge Adobe blir programmet tilgjengelig i første kvartal til en oppgraderingspris på 3270 kroner for engelsk versjon eller en tusing mer for den norske.

Er du allerede InDesign-bruker og blir grønn av misunnelse, kan du kjøpe tilleggspakken for 460 kroner.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.