NYHETSBREV

PAC introduserer nytt viskositetsystem

ViscoPro måler viskositet over hele spekteret fra biokjemisk via næringsmiddelindustri til petrekjemisk og raffinerier.

PAC ViscoPro 2100  måler viskositet, leveres av InLine Prosess.
PAC ViscoPro 2100 måler viskositet, leveres av InLine Prosess. Bilde: PAC
29. jan. 2015 - 07:00

PAC ViscoPro 2100 er designet for å bestemme viskositet i væsker og er ett kompakt, robust og enkel system å installere. Bruksområde for ViscoPro teknologien spenner fra Biomedisinsk og næringsmiddel til applikasjoner i petrokjemisk og raffineri. Systemet er EX /ATEX godkjent. Det er InLine Prosess som nå har tatt det inn i sin produktportefølje.

Kompakt og robust

Den kompakte, robuste sensoren gir kontinuerlige viskositetsavlesninger selv i ekstremt vanskelige miljøer. Sensorens design gjør den ufølsomt overfor endringer i flow, vibrasjoner, støt og betydelige prosessforstyrrelser. De oppnådde resultater korrelerer til ASTM D7483 og ASTM D445 testmetoder. De raske og pålitelige målinger gir mulighet for presis og sammenhengende regulering av prosessen, og samtidig opprettholde en høy korrelasjon til resultater fra laboratoriets primærmetoder.

Repeterbare målinger

Viskositet er en variabel i nesten alle sammensatte væsker. ViscoPro spesialiserer seg på repeterbare viskositetsmålinger i vanskelige applikasjoner. Den unike sensordesign er den eneste teknologien som gjør det mulig å måle viskositet i spesielle applikasjoner innen biomedisinsk, optisk og coating. Sensorene er også meget egnet til applikasjoner innen kjøle og smøreolje applikasjoner:

 

 ViscoPro 2100 sensorene har bare en bevegelig del, et stempel, som beveger seg opp og ned i ett lite målekammer. En deflektor er plassert over stempelet og fører væsken ned i målekammeret. To spoler bevege stemplet frem og tilbake med en konstant kraft. Elektronikk analyserer stempelets toveis tid til å måle absolutt viskositet.

Les også: pH-elektroder trenger omsorg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.