IKT

På vei mot e-virkelighet

20. mars 2001 - 07:00

– Vi skal hjelpe med kommunikasjon for dem som ønsker å drive å drive e-handel, sa sjef for e-handelsgruppen i Alcatel, Oliver Hossin på en pressekonferanse i Paris.

Svært fleksibel

Den nye IP-sentralen OmiPCX 4400er skalerbar og skal brukes sammen med programvaren fra datterselskapet Nextensio i integrerer tale, data og Internett. Sentralen kan kommunisere mot både vanlige telefoner, PC-er, PDA-er (lomme-PC-er) og WAP-telefoner.

Takket være programvaren fra Nextensio kan for eksempel en GSM-telefon kommunisere med hussentralen når du er innenfor kontorveggene. – Med vår programvare kan du enkelt gå over til en ny e-verden og fortsatt ta vare på dine investeringer, hevder Nextensio-sjef Denis Atal.

Ifølge sjefen for nettverktjenestene i e-handelsgruppen til Alcatel, Patrick Liot, vil store amerikanske selskaper øke IP-bruken fra 17 prosent i fjor til 81 prosent i 2003.

Enkelt å lage systemer

Avtalen med SAP gir Alcatels datterselskap Genesys Telecommunications Laboratories Inc. mulighet for å lage systemer som letter forretningsprosessen. Det kan være systemer for kundebehandling eller rene kontorstøttesystemer. SAP er blant verdens ledende leverandører av e-handelsløsninger, mens Genesys lager kundeløsninger.

– Snart er e-handel noe vi bare kan kalle handel, mener SAP-sjef Hasso Plattner. Det er ventet at i løpet av neste år vil alliansen mellom Alcatel og SAP føre til lanseringen av en rekke nye felles løsninger for kundebehandling (CRM – Customer Relation Management).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.