ARBEIDSLIV

På utdanningstoppen- Dette tegner godt for videre utvikling av Norge som et moderne kunnskapssamfunn, sier utdanningsminister Kristin Clemet i en kommentar til OECD-rapporten "Education at a Glance" som nylig ble offentliggjort.

OECD-rapporten tar utgangspunkt i 34 indikatorer som kartlegger utdanningsnivået i befolkningen, ressursfordelingen, tilgang til utdanning, læringsmiljø og hvordan skole og undervisning organiseres.

Rapporten viser at hele 86 prosent av den norske befolkningen har utdanning på videregående nivå eller høyere, mot 64 prosent i OECD-området som helhet. Kun Sveits med 87 prosent og USA med 88 prosent har en større andel av befolkningen med videregående skole.

For aldersgruppen 25-34 år har hele 94 prosent utdanning på videregående nivå eller høyere. Her er vi helt på verdenstoppen sammen med Japan, Korea og Slovakia. I alderen 25-64 år har 28 prosent av den norske befolkningen høyere utdanning på mer enn fire år. Gjennomsnittet i verden er på 15 prosent. Kun USA har en tilsvarende høy andel som Norge.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.