ARKIVNYHETER

På sykkel til Verdens Ende

Å sykle langs fylkesveg 308 er ikke særlig fristende. Om to år blir forholdene mye bedre. Gang/sykkelvegen kommer til venstre på bildet.
Å sykle langs fylkesveg 308 er ikke særlig fristende. Om to år blir forholdene mye bedre. Gang/sykkelvegen kommer til venstre på bildet. Bilde: Rune Gunnerød, Statens vegvesen
20. mai 2010 - 12:26

I dag går det gang/sykkelveg langs det meste av fylkesveg 308, hovedvegen gjennom kommunene Nøtterøy og Tjøme i Vestfold. 2,8 km fra Verdens Ende er det slutt. Videre sørover det ikke avsatt egen plass til myke trafikanter, selv om randbebyggelsen ligger tett på deler av strekningen. De som vil ta seg fram for egen kraft her, er prisgitt bilistenes observasjonsevne.

De nye gang/sykkelvegen blir tre meter bred der det er tilstrekkelig plass langs vegen. Noen steder må bredden reduseres for å skåne bebyggelsen.

Den som får oppdraget skal også legge nye kommunale vann- og avløpsledninger på nesten hele strekningen. Gang/sykkelvegen skal gå på østsiden av kjørebanen hele vegen, VA-ledningene krysser kjørebanen et par ganger.

Vegarbeidet finansieres med bompenger som blir innkrevd i Tønsberg, VA-ledningene finansieres av Tjøme kommune. Arbeidet skal fullføres innen 15. juni 2012.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.