PRODUKSJON

PA stjeler fra Eliaden

Claude R. Olsen
4. mars 2003 - 09:55

Veksten fra 30 utstillere tidligere kan arrangørene delvis takke Eliaden for.

Arrangementet ble for stort og leverandørene av instrumenterings- og automatiseringsløsninger følte ikke de fikk valuta for pengene. Særlig da utstillingen ble dominert av elektrobransjen.

Initiativtakerne Stig Granås og Tom Vidar Skaret har i år også fått med seg Norsk forening for automatisering (NFA).

- Flere av våre medlemmer engasjerte seg etter Eliaden. Vi følte det var riktig å ta i mot invitasjonen fra PA-messen, den har en god automatiseringsprofil, sier generalsekretær Lars Arnfinn Ekornsæter i NFA.

Foreningen har ansvar for seminaret "Industriell IT i norsk virksomhet og undervisning". NFA har tatt initiativ til å rette søkelyset på industriell IT som en sentral premissgiver for norsk industri.

Stebarn

Skaret merket økt interesse for PA-messen allerede etter Eliaden i 2000. Særlig instrumenteringsbedriftene følte de stanget hodet i veggen da de forsøkte å styrke instrumenterings- og automatiseringsprofilen på Eliaden.

- En del firmaer kom til oss og snakket om å satse på PA-messen istedenfor Eliaden, sier Skaret.

En gammel traver som adm. direktør Helge Bjørhall i Flow-Teknikk sier han følte seg behandlet som stebarn av Eliadens arrangører. Tiltak som "Red Carpet", lørdagsåpning og sterk vekt på myndighetspåvirkning falt ham tungt for brystet. Instrumenteringsbedriftene ønsket seg en real fagmesse. Det får de i PA 2003 på Lillestrøm 4.-7. mars.

PA sto tidligere for prosess og automatisering. Nå står forkortelsen for Plant Automation

- Vi skal også dekke vareproduserende industri, ikke bare prosessindustrien, sier Skaret.

Utstillingen ledsages av et firedagers seminarprogram med fellestittelen " Fra sensor til web". Åpningsforedraget har den kryptiske tittelen " Fra DDE og OPC - via COM+ og BizTalk - til .NET og Web Services". Det vil handle om integrasjon av data i industrielle produksjonssystemer, et tema som alle bedrifter sliter med. Sivilingeniør Magne J. Hessen som driver sitt eget konsulentfirma samtidig som han er tilknyttet Høgteknologisenteret i Bergen, skal bringe klarhet i begrepene.

Utradisjonell

Tom Vidar Skaret har en utradisjonell bakgrunn som arrangør av automatiseringsutstilling og seminar. Han er ikke teknolog, men teolog. Trangen etter å skrive var imidlertid sterkere enn å preke, så artikler om automatisering, energi og miljø ble hans levevei. Siden 1995 har han drevet bladet Teknisk Nytt sammen med Stig Granås. Siden 1997 har de to arrangert seminarer og utstillinger rettet mot instrumenterings- og automatiseringsbransjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.