ARBEIDSLIV

På randen av lederjobb

Prosjektansvarlig Rikke Olafsen Rokke i NIF forteller at opplegget er utviklet i samarbeid med potensielle brukere og samarbeidspartnere med erfaring fra ledelsesutdanning og nettbasert læring.

Alle deltakerne i første kull er rundt 30 år, og de kommer hovedsakelig fra privat næringsliv. Både oljeindustri, gruveindustri og finans er representert. Kvinnene er alt fra prosjektledere til senioringeniører som ønsker lederstilling.

- Når de gjelder krav til bakgrunn, har vi sagt at det er ønskelig med noen års yrkeserfaring i tillegg til høyere utdanning som teknolog. Vi stiller ikke krav om medlemskap i NIF for å delta, og det er heller ikke noe rabatt for medlemmer i prisen på 39.000 kroner, sier Olafsen Rokke.

Støttet av KUF

Programmet er forankret i deltakernes bedrifter og består både av personlig veiledning, fellessamlinger og nettundervisning.

Sivilingeniørenes organisasjon NIF startet arbeidet med "På terskelen" allerede for to år siden. Det nye etterutdanningsprogrammet er spesielt rettet mot kvinnelige teknologer. Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet ga 200.000 kroner i støtte fra til utviklingsarbeidet.

Forankret i daglig arbeid

Hver deltaker skal sammen med sin leder peke ut områder som skal fokuseres spesielt i programperioden. Deltakerne skal knytte dette opp mot prosjektoppgaven som ved innlevering gir fire vekttall. Pensum for oppgaven blir økonomiforståelse, yrkeslovgivning, konflikthåndtering samt skriftlig rapportinnlevering.

Den nettbaserte delen av programmet omfatter faget organsisasjonspsykologi, som ved bestått eksamen gir ytterligere to vekttall. De tre fellessamlingene gjennomføres på hotell. Her skal deltakerne prøve seg på rollespill, erfaringsutveksling, foredrag, øvelser og diskusjoner.

Hver deltaker knyttes til en profesjonell coach eller personlig rådgiver som følger opp programdeltakeren gjennom hele perioden.

NIFs samarbeidspartnere i programmet er HR Norge, NKI Fjernundervisningen, Aker Kværner, Pixelduck og Grafisk Rådgiving as.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.