OLJE OG GASS

På kollisjonskurs med plattform

Det brannskadede seismikkskipet var på kollisjonskurs med Draugen-plattformen. Værforholdene, i motsetning til illustrasjonsbildet, skal være svært vanskelige i området.
Det brannskadede seismikkskipet var på kollisjonskurs med Draugen-plattformen. Værforholdene, i motsetning til illustrasjonsbildet, skal være svært vanskelige i området. Bilde: Heine Schjølberg/Norske Shell
Maiken Ree
10. okt. 2011 - 13:37

Det brannskadete seismikkskipet “Akademik Lazarev” skulle i dag slepes mot Kristiansund, da slepet røk. I en stund drev skipet fritt på Haltenbanken, som er et område med mange plattformer, skriver Aftenposten.no. Skipet hadde direkte kurs mot Shells Draugen-plattform, hvor mannskapet forberedte evakuering.

– Et skip i drift blir ansett som en svært alvorlig situasjon for en plattform. Shell er nå i beredskap, klar til å evakuere Draugenplattformen dersom skipet kommer for nære, sa kommunikasjonssjef i Shell, Terje Jonassen, til adressa.no.

Avdramatisert

Jonassen sier nå til Teknisk Ukeblad at situasjonen er avdramatisert. Skipet befant seg da rundt 12 nautiske mil sør for Draugen, og drev østover.

Taubåten “Waterman” la ut fra Kristiansund for å forsøke å få en kabel om bord i skipet og føre henne til land. Klokken 13 var situasjonen under kontroll. Beredskapsskipet “Ocean Sky”, som slepte skipet da slepet røk, fikk etter hvert et slep om bord i “Akademik Lazarev”, og det opplyses nå om at de beveger seg sakte sørover igjen.

Tøffe værforhold

Ifølge adressa.no skal det være tøffe forhold i området, med høye bølger, mye vind og snøbyger.

Draugen er det første oljefelt i drift nord for 62. breddegrad. Operatør er Norske Shell og partnere er Chevron Norge (7.56%), BP Norge (18.36%), Petoro (47.88%).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.