DATATELE

På glattisen med dårlig ICE-dekning

Trond Heggelund
25. aug. 2006 - 07:45

I reklamekampanjer og på nettstedet ICE.no hevder Nordisk Mobiltelefon at de har den klart beste dekningen for mobilt bredbånd på markedet:

"Bredbånd på hytta, i båten, på fjellet eller i byen. Nå kan vi tilby nesten hele landet ekte mobilt bredbånd. Kombinasjonen Norges beste dekning og høy overføringshastighet gir deg mulighet til å kommunisere med hvem du vil, hvor du vil, når du vil. En uslåelig følelse av frihet¿Vi tilbyr i dag dekning i store deler av Norge – den klart beste dekningen på markedet", står det på ICE.no, som er den norske hjemmesiden til Nordisk Mobiltelefon.



Omfattende testing

Opplysningene om dekningsforholdene fra Nordisk Mobiltelefon stemmer ikke. Dette viser flere uavhengige dekningstester:

Journalister i Computerworld, PCWorld og DigitalWorld testet i sommer dekningen på bredbåndsproduktet ICE, som ble lansert 20. juni. Testene ble gjort i Sør-Norge med svært nedslående resultat.



Sliter innendørs

Teknisk Ukeblad har også gjort flere dekningstester innendørs i Nord-Norge og Trondheim, men vi kom ikke på nett. Det samme resultatet har vi opplevd sentralt i Oslo (i flere bygninger), Drammen, Drøbak og på Hurum.

Administrerende direktør Nils-Petter Tetlie i Nordisk Mobiltelefon bebudet på en pressekonferanse 20. juni at de vil lansere mobiltelefoni.

Men de vil kunne få problemer med å få både bredbånds- og mobilkunder dersom de ikke innen den tid forbedrer innendørsdekningen i ICE-nettet, der basestasjonene henger i TV-mastene til Norkring.



Mobil kommer neste år

Tetlie vil ikke eksakt konkretisere når de skal lansere mobiltelefoni, bare at det vil skje en gang i løpet av 2007. Han røper derimot at de i løpet av september vil lansere et nytt modem:

– Dette vil komme i markedet like før jul. Mer kan vi foreløpig ikke si om den saken, sier Tetlie, som heller ikke vil fortelle hvor mange ICE-kunder selskapet har fått siden lanseringen 20. juni. På pressekonferansen 20. juni sa han at de hadde 600 kunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.