IKT

På desktoppen

GODE VENNER:markedsdirektør i Novell Norge, Stig Sjursen, mener flere har grunn til å bli godvenner med Linux-pingvinen.
GODE VENNER:markedsdirektør i Novell Norge, Stig Sjursen, mener flere har grunn til å bli godvenner med Linux-pingvinen.
Odd R. Valmot
26. nov. 2004 - 13:15

At Microsoft har en monopolliknende tilstand, er det ingen tvil om.

De aller fleste PC-ene i verden har både operativsystem og officepakke fra programvaregiganten.

Men akkurat som det norske "polet" ikke har 100 prosent markedsandel, lurer det utfordrere i buskene rundt Microsoft.

I gamle dagen var Novell ledende på operativsystemer for nettverk. Nå har de i flere år hatt blikket festet på pingvinen; Linux. Nærmere bestemt SUSE Linux-varianten av det stadig mer populære operativsystemet.

Nå slår selskapet til med et komplett tilbud til alle som vil ha et alternativ til Microsofts operativsystem og officepakke. For bare 50 dollar i året, eller rundt 300 kroner, får du alt du trenger.

Novell Linux Desktop 9 er i følge markedsdirektør i Novell Norge, Stig Sjursen, alt generelle brukere i det offentlige og næringslivet trenger på PC-en.

Dette er en gjennomprøvd pakke med høy sikkerhet og masse programvare. OpenOffice er alternativet til Microsoft Office og Novell Evolution er alternativet til Outlook eller Notes. Mozilla Firefox følger med som nettleser.

Brukerne kan velge mellom to grensesnitt, men begge er svært lik Windows, dermed blir overgangen er enkel. Novell vil stå for støtte og sikkerhetsoppgraderinger omtrent på samme måte som Microsoft gjør gjennom sin Windows Update. I tillegg kan slike maskiner administreres sentralt sammen med vanlige Windows PC-er med Novells administrasjonsverktøy ZENworks.

Les mer om: