T2

På byen og tom for strøm på mobilen? Nå kan utestedet bli redningen

For de glemske blant oss.

Nødbatteri: Det er ikke selve batteriet som er så spesielt med Rescue Juice. Det er måten det skal omsettes på og at det vil leveres ferdig oppladet slik at det kan tas i bruk.
Nødbatteri: Det er ikke selve batteriet som er så spesielt med Rescue Juice. Det er måten det skal omsettes på og at det vil leveres ferdig oppladet slik at det kan tas i bruk. Bilde: ORV
27. juli 2015 - 19:00

Hva kan vi si om et eksternt mobilbatteri på 3 Ah?

Ikke mye, annet at en så stor kapasitet tyder på at det er brukt en såkalt 18650 litiumionecelle med svært høy ladetetthet pakket inn i solid aluminium.

Reservestrøm på bar

Tallet indikerer at dette er standardceller med 18 mm diameter og som er 650 mm høye. Litt større enn et vanlig AA-batteri.

Men det finnes et stort antall liknende produktet på markedet. Så hva er så spesielt med dette?

Jo, Rescue Juice er også navnet på et nytt norsk selskap som har satt seg som mål å bli like tilgjengelig som Coca Cola. Ideen til produktet dukket opp da de to grunnleggerne gikk tom for strøm på mobilen en sen og fuktig nattetime.

Ingen kunne hjelpe. Folk har jo ikke med lader på byen og om baren har en, vil de ikke ha ansvaret for kundenes telefoner.

Les også: SIM-kortets dager er snart talte

Fulladet

Neste dag var planene klare for selskapet som har som mål at ingen skal trenge å gå tom for strøm.

Nødbatteriet skulle selges over alt og ikke minst i alle barer. Derfor måtte batteriet være fullt ladet opp når det selges. Det er ikke vanlig med slike batterier.

Med 3 Ah har man nok til å lade opp de aller fleste mobiler i dag. Og uansett nok til man kommer hjem til laderen.

Les også: Batteriet i denne er fem ganger større enn i Iphone 6

Refill

Selskapet har ikke bare tenkt å selge ladere. De utstyrer mange av utsalgsstedene slik at de kan fungere som byttestasjoner. Har du et nødbatteri som er tomt kan du bytte til et nytt oppladet et mot et lite gebyr.

RESCUE Juice selges nå på over 20 utesteder, nattklubber og scener fra Oslo til Kristiansand, men det er bare starten.

De to gründerne, Morten Knoop Sejnæs og Markus Vesøen, har store ambisjoner om å bli Norges nye batterikonger og gjør hverdagen, og natten tryggere for alle ladeslumserne.

Koster 249,-, og 50 kroner ekstra med kabel.

Les også: Slik får du ladet mobilen uten stikkontakt eller PC

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.