NYHETER

På betongtoppen

Nyvalgt formann i Norsk Betongforening, Einar Assved Hansen, er til daglig forskningssjef ved SINTEF.
Nyvalgt formann i Norsk Betongforening, Einar Assved Hansen, er til daglig forskningssjef ved SINTEF. Bilde: Jarle Skoglund
Jarle Skoglund
22. nov. 2005 - 10:37

- Et veldig spennende verv, og jeg gleder meg til arbeidet framover, sier forskningssjefen som har sittet som styremedlem i Norsk Betongforening en tid.

- Hovedutfordringen er å fornye oss som forening, slik at vi får bedre kommunikasjon med omverdenen. Vi har i dag mange faggrupper og komiteer i sving som gjør et veldig godt arbeide, men fra utsiden kan det virke noe sekterisk. Det ønsker jeg å gjøre noe med, forteller Aassved Hansen til Våre Veger.

Den nye betongformannen synes altså at betongmiljøet er lite flinke til å fortelle om utviklingen innenfor bruksområder til betong. Bortsett fra synlige prosjekter som oljeplattformer, store bruer og eksempelvis operaen som nå bygges i Bjørvika, er dette byggematerialet lite i bevisstheten hos folk flest. Heldigvis er arkitektene blitt mer interessert i å tegne vanlige boliger i betong, ja vi ser at det begynner å bli litt "in" å bo i betonghus, mener han.

På vegsiden mener Einar Aasved Hansen at den største utfordringen ligger i å ta vare på de betongskonstruksjoner som er bygget allerede. - Det er allerede et stort etterslep på vedlikeholdssiden på bruer og andre betongskonstriksjoner, og da er viktig å finne fram til kostnadseffektive reparasjonsmetoder, og og ikke gjør vondt verre, slik vi har sett eksempler på.

Han er heller ikke fornøyd med det norske betongmiljøets synlig i verden: - Vi var tidligere veldig flinke til å delta internasjonalt. Lyst og viljen til å bruke penger på internasjonale konferanser og andre fora er dessverre blitt mindre, særlig i statlige virksomheter. Vi har mye å lære av andre på dette området, og vi må heller aldri miste nysgjerrigheten på å lære andre, sier Aasved Hansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.