KLIMA

Øyafestivalen med miljøkonkurranse

GRØNN: Øyafestivalen bytter ut dieselaggregater med kabler direkte til strømnettet, og lyser ut en konkurranse om andre gode energi- og miljøidéer. Her fra konserten med Røyksopp og Anneli Drecker i fjor.
GRØNN: Øyafestivalen bytter ut dieselaggregater med kabler direkte til strømnettet, og lyser ut en konkurranse om andre gode energi- og miljøidéer. Her fra konserten med Røyksopp og Anneli Drecker i fjor. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
7. juli 2010 - 12:05

Øyafestivalen har allerede vunnet en pris for å være Europas grønneste festival, men nøyer seg ikke med det.

Konkurranse

Nå vil de videreutvikle miljøprofilen, og lanserer en konkurranse om å komme med smarte idéer til miljøvennlige og energisparende tiltak til festivalen.

Konkurransen består av to oppgaver – den første er å lage et enkelt energiprodukt som kan brukes på Øyafestivalen, eventuelt et produkt som tilfører festivalen ren energi.

Oppgave to er å lage et miljøprodukt for festivalen – enten noe som kan brukes av enkeltpersoner eller et konsept som vil være til nytte for flere.

– Vi har allerede fått inn mange gode forslag, men jeg er sikker på at det finnes flere originale og miljøvennlige ideer der ute. Vi har blant annet fått inn forslag om et renseanlegg, multifunksjonsprodukter som minsker avfall og andre spennende ideer. Konkurransen retter seg i hovedsak mot studenter innenfor innovasjon, entreprenørskap og teknologi, men det er også mulig for andre å delta, sier kommunikasjonsdirektør i Hafslund, Karen Onsager, i en pressemelding.

Vinneren av konkurransen får produktet sitt lansert på Øyafestivalen, i tillegg til en miljøreise for to personer med reisebyrået Basecamp Explorer til en verdi av 10.000 kroner.

Legger kabler

Noe av bakgrunnen for konkurransen er at Øyafestivalen har etablert et samarbeid med Hafslund, som blant annet innebærer at energien til festivalen ikke lenger vil være produsert av dieselaggregater.

Nå legger nemlig Hafslund strømkabler til Middelalderparken, slik at energien som brukes kan komme direkte fra strømnettet. Det regner festivalen med vil spare 75 prosent energi.

– Vi er svært stolte av samarbeidet med Hafslund om ren festivalenergi. Sammen gjør vi et viktig miljøarbeid ved å bruke strøm fra fornybar energi, sier Linnèa Elisabeth Svensson, miljøsjef for Øyafestivalen.

Øyafestivalen går i år av stabelen 10. - 14. august.

Les også: Fluffdusør: 500.000 kroner

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.