PRODUKSJON

Overvåker kjølecontainere trådløst

OVERVÅKER: Skotselv Instrumentering leverer radio til containere, slik at frakteren kan overvåke dem underveis. Daglig leder Steinar Haugerud (til v. ) og Jarle Fjørtoft i WNC er fornøyd med den nye kontrakten.
OVERVÅKER: Skotselv Instrumentering leverer radio til containere, slik at frakteren kan overvåke dem underveis. Daglig leder Steinar Haugerud (til v. ) og Jarle Fjørtoft i WNC er fornøyd med den nye kontrakten. Bilde: CAMILLA AADLAND

Det er det norske firmaet Wireless NetCommunication (WNC), der Skotselv er største eier, som har utviklet radiokommunikasjon som kan brukes til overvåking av kjølecontainere.

– Kunden ønsker å overvåke containerne og kjølerommet under dekk, og å få beskjed når noe er galt. Derfor installerer vi radio som er knyttet til sensorer i hver container. Den kan måle temperatur, relativ fuktighet og lignende, forklarer Haugerud.

All informasjonen fra sensorene blir samlet og sendt via satelitt til frakteren. På den måten har frakter full kontroll over containerne, uansett hvor fraktebåten befinner seg.500 enheter

Kontrakten med LauritzenCool innebærer i første omgang levering av cirka 500 enheter.

– Selskapet har 70 båter, og mange tusen containere. De frakter frukt fra blant annet Sør-Amerika til Europa. Lykkes vi med dette, kan det bli muligheter for store volumer for oss på et senere tidspunkt, sier Haugerud stolt.

Mens WNC utvikler produktet, er det Skotselv som produserer. – Vi har hatt full glede av SkatteFUNN-ordningen, og ser at det monner. Denne ordningen har virkelig hatt sin berettigelse for oss, og har bidratt til at vi har fått denne kontrakten, sier Skotselv-sjefen. Han understreker at leveransen til LauritzenCool er en viktig milepæl for firmaet.

– Nå har vi samtaler med andre selskaper som er interessert, og vi snakker med flere store containerfirmaer, sier han.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.