NETTARKIV

– Overtar i en krevende tid(undersak)

Camilla Aadland
30. mars 2009 - 14:05

– Vi går inn i en periode med større arbeidsledighet enn vi er vant til, og det blir flere konkurser enn vanlig i Norge. Hovedutfordringen blir å komme gjennom krisen på best mulig måte for arbeidslivet og landet vårt, sier den avtroppende NHO-sjefen til Teknisk Ukeblad.Fritt fall

Han understreker at det nå er viktig å ha god kontakt med bedriftene, og se hvilke utfordringer de har.

– Vi er i en periode hvor mange er i fritt fall. Ingen har løsningen, og ingen vet hvor lenge krisen vil vare eller hvor dyp den blir, sier Bergesen.

Bernander har et halvt år på seg til å bli kjent med organisasjonen han skal lede.

– Det er en organisasjon jeg kjenner ganske godt, fordi den har vært premissleverandør på nesten alle de områdene hvor jeg har jobbet siden jeg ble uteksaminert, sier Bernander.Skal lytte og lære

Bernander er utdannet jurist og har bakgrunn fra både politikk og næringsliv. Han har vært nestleder i Høyre, og vært stortingsrepresentant, statssekretær og politisk rådgiver, i tillegg til at han har vært kringkastingssjef. I dag er han partner i Mosvold Shipping Gruppen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Nå skal jeg få være skårunge og lytte og lære. Også til de 18-19 000 medlemmene NHO har rundt om i landet, sier Bernander.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.