Overskudd for Veidekke

Overskudd for Veidekke
OPP: Konsernsjef Terje Venold i Veidekke tror at bunnen er passert for boligbygging og at dret nå går oppover. Bilde: Joachim Seehusen

For tredje kvartal alene ble resultatet 225 millioner kroner.

– Vi er tilfreds med det resultatet. Ikke minst i lys av finanskrisen vi har og har hatt. Nå produserer vi på jobber vi fikk rett etter forrige krise. Marginen vår ligger nå på to prosent, det er mindre enn de fem prosent vi har hatt, men vi er likevel fornøyde, sa konsernsjef Terje Venold da han la frem resultatene for pressen.

Boligsalget opp

Så langt har Veidekke ikke merket finansuroen, med ett unntak.

– Det er noe avmatting i boligsalget i Sverige.

I Norge går boligsalget bra. På toppnivået i 2007 hadde selskapet mer enn 2000 boliger under produksjon, på bunn var det 200. Nå er det 1250.

– Vi regner med å komme opp på pluss/minus 1500 enheter, sier konserndirektør Jørgen Korsmyr.

Venold skyter inn at treg saksbehandling både for reguleringsplaner og andre offentlige prosesser spiller en rolle for at boligtallene ikke er høyere.

– Det er lettere for oss å få tomter i Stockholmsregionen enn det er i Osloområdet og vi vokser mer på bolig i Sverige enn i Norge.

Vekstnæring

Venold ser optimistisk på fremtiden.

– Vi er i en vekstnæring, vi blir flere og det er behov for både boliger, næringsarealer og infrastruktur. Det er mye større forutsigbarhet innen samferdselsprosjekter nå enn det har vært. Det betyr at vi tør å satse, våre konkurrenter tør å satse og også utenlandske selskaper tør å satse. Vi ser en tendens mot større kontrakter. Alt tyder på vekst de kommende årene.

Les mer om: