NETTARKIV

Overrasket over resultatet

20. feb. 2001 - 06:55

Den nye konsernsjefen Jørgen Centerman påpeker at selskapet fortsatt vil prioritere å øke inntjeningen.

– Vi endrer selskapet ved å bli kundefokusert. Dette betyr at vi etablerer bransjeorienterte markedskanaler, fremfor produktorienterte kanaler. Dermed får vi et større inngrep med kundene. I dag utnytter vi kun åtte prosent av vårt potensial hos våre største kunder. Dermed går vi glipp av mange muligheter.

Omorganisering

ABB har gjennomgått sin struktur og vil heretter konsolidere regnskapene sentralt. Landssjefene er en saga blott. Dette betyr at det ikke lenger vil være mulig å få ut tall for hvert enkelt land. Allikevel opplyser tidligere sjef for ABB Norge, Øyvind Lund, at omsetningen for Norge har gått noe ned.

– Dette skyldes ettervirkningene av oljeprisfallet i 1999, og ordretørken etterpå. Olje- og gassaktivitetene tar seg nå opp igjen. Vi gleder oss over veksten i ordreinngangen, sier Lund.

Størst vekst i petro

Olje, gass og petrokjemi i ABB styres fra Norge. Gorm Gundersen leder området i konsernledelsen i Zürich. Dette var det området som hadde den desidert største veksten i ordreinngangen for 2000, på hele 29 prosent. Olje-, gass- og petrokjemivirksomheten representerer nå 15 prosent av ABBs samlede aktiviteter.

– Vi skal bli større både i volum og i markedet. Dette skal skje gjennom organisk vekst, men vi vil fortsatt se oss om etter interessante selskaper som kan egne seg for oppkjøp. Vi vil videreutvikle våre undervannsaktiviteter, kommenterer Øyvind Lund.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.