NETTARKIV

Overlever ikke uten forretningssystemer

Jörgen SkjelsbækJörgen Skjelsbæk
9. apr. 2008 - 15:37

Uten forretningssystemer - ingen virksomhet. Det er konklusjonen av en undersøkelse den amerikanske avisen CIO Magazine har gjort blant administrerende direktører og it-sjefer i 400 små og mellomstore amerikanske bedrifter. Fire av fem svarer at selskapet ikke ville overleve de neste fem årene uten bruk av forretningssystemer.

Den viktigste årsaken for å ta i bruk et forretningssystem er å forbedre effektiviteten. Det oppgir 76 prosent av de svarende, siden følger støtte for globale forretninger med 12 prosent og besparelser med 5 prosent. Mest brukt er redovisnings- og økonomisystemer som brukes av 96 prosent. Det er også det område som de fleste er mest fornøyde med. 70 prosent oppgir at disse systemet virker godt. Da står det dårligere til med lager- og lønnssystemer. Disse er bare 33 respektive 26 prosent fornøyde med.

Mest brukte systemer er SAP og Peoplesoft. 14 prosent av bedriftene som svarte bruker disse. Siden følger Microsoft med 11 prosent, JD Edwards 8, Lawson 6, Sage 5 og QAD med 2 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.