NYHETER

Overlegen ledelse til Traffic Solutions

Det elektriske anlegget i de to Breimsfjelltunnelene i Nordfjord trenger oppgradering. Traffic Solutions fra Hareid vil ha 18,058 millioner kroner for den jobben. Det holder til en overlegen ledelse.

Bildet viser vestre innslag i den lengste av de to Breimstunnelene. Mye rart skal skje hvis ikke Traffic Solutions får jobben med å oppgradere dem. (Foto: Google)
Bildet viser vestre innslag i den lengste av de to Breimstunnelene. Mye rart skal skje hvis ikke Traffic Solutions får jobben med å oppgradere dem. (Foto: Google)
13. des. 2013 - 08:47

Sunnmøringene har bare én konkurrent om jobben. Det er Mesta, som ligger 30 prosent høyere med et anbud på 23,452 millioner.

Prisene er høyere enn ventet. I følge Vegvesenets overslag skulle laveste anbud ligge på omkring 15 millioner.

De to tunnelene ligger i Gloppen kommune. Begge inngår i E39. Breimsfjell 1 er 170 meter lang, Breimsfjell 2 er 868 meter.

Tunnelene ble åpnet i 1978. Etter 35 års tjeneste er det på tide å skifte ut det elektriske anlegget. I begge tunnelene trengs nye lysanlegg og nye kabelstiger. Til sammen skal det monteres 280 lysarmaturer og 1 020 meter kabelstiger.

I den lengste tunnelen skal det også monteres nytt signalanlegg og 9 nye nødkiosker. Dessuten skal det graves ny kabelgrøft gjennom tunnelen og det skal oppføres nye tekniske bygg utenfor den. Mellom tunnelene skal det graves en 800 meter lang kabelgrøft.

Den som får kontakten skal også legge forholdene til rette for det digitale nødnettet TETRA. Tilrettelegging for dette nødnettet i 20 tunneler i Sogn og Fjordane har nylig vært ute på anbud. De to Breimsfjelltunnelene var ikke med i dette oppdraget fordi de skulle oppgraderes.

Statens vegvesen har prosjektert oppgraderingen i egenregi. Innen 19. mai neste år må jobben være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.