NYHETSBREV

Overflatebehandling for næringsmiddelindustrien

Elektrolytisk prosess herder overflater

Nord Drivesystems med NSD tupH behandling som gjør aluminium motstandsdyktig mot korrosjon og andre skader.
Nord Drivesystems med NSD tupH behandling som gjør aluminium motstandsdyktig mot korrosjon og andre skader. Bilde: Nord Drivesystyems
7. mai 2015 - 14:33

På næringsmiddelmessen Anuga FoodTec i Köln i Tyskland, vil Nord Drivesystems presentere distribuerte drivkonsepter med overflatebehandling tilpasset næringsmiddelindustrien, kalt NSD tupH.

Elektrolytisk prosess

Det har ikke lyktes Automatisering å avklare hva denne forkortelsen står for. Men ifølge selskapet er det en elektrolytisk prosess som gjør overflaten seks til syv ganger hardere enn før behandlingen. Selskapet skriver i en pressemelding at omfattende tester med både saltvann, aggressive kjemikalier og høyt trykk ikke påførte materialet noen skader. Det er Nord Drivesystems som har utviklet NSD tupH.

Godkjent behandling

Selv støt eller skraper reduserer ikke korrosjonsmotstanden. Da ingen belegg brukes, men selve overflaten herdes, kan det ikke oppstå noen form for forurensing av produkter eller prosessmedier som for eksempel er tilfellet med avskallet maling. Behandlingen nsd tupH er godkjent for næringsmidler i henhold til FDA Title 21 CFR 175.300.

Drivkonseptene er også tettet i henhold til IP66/IP69 og skal tåle høytrykksvask med damp.

Les også: Bakteriefri robot

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.