ENERGI

Over 80 strømforslag fra opposisjonen

Opposisjonspartiene har til sammen minst 81 forslag til hvordan Norge skal løse strømpriskrisen.

Denne gjengen vil på banen med flere tiltak for å håndtere strømpriskrisen. Bildet er fra partilederdebatten under Arendalsuka og fra venstre er av Erna Solberg (H). Guri Melby (V), Sylvi Listhaug (Frp) og Olaug Bollestad (KrF).
Denne gjengen vil på banen med flere tiltak for å håndtere strømpriskrisen. Bildet er fra partilederdebatten under Arendalsuka og fra venstre er av Erna Solberg (H). Guri Melby (V), Sylvi Listhaug (Frp) og Olaug Bollestad (KrF). Foto: NTB
18. sep. 2022 - 21:15

Bakteppet for tiltakene som fremmes, er at det mandag er duket for ekstraordinært møte i Stortinget om strømsituasjonen.

Både Høyre og Miljøpartiet De Grønne fremmer 21 forslag hver, skriver Dagbladet , som har telt opp forslagene fra de ulike partiene.

Venstre er ventet å komme med 13 forslag, deriblant målrettede tiltak for studenter og strømsparing fra det offentlige.

Fremskrittspartiet varsler at de vil komme med åtte forslag. De har tatt til orde for makspris på strøm. Det har også Rødt, som fremmer fem forslag. Rødts forslag inkluderer «Norgespris», som skal være en egen makspris for norske strømkunder.

Regjeringens samarbeidsparti SV foreslår tre omfattende tiltak, blant annet en forbedret strømstøtte for husholdningene og en «demokratisering av kraften».

Dagbladet hadde søndag kveld ikke fått svar fra Kristelig Folkeparti, men partiet sendte ut en pressemelding på tampen av kvelden med 10 forslag.

De inkluderer blant annet at staten styrker strømstøtten slik at husholdninger og frivilligheten i praksis får en makspris på 50 øre per kilowattime. Alt over dette bør staten kompensere fullt ut, foreslår partiet. De foreslår også støtte til etterisolering og solcellepanel for bedrifter.

Evergrande har vært en av de største utbyggerne i Kina. Skiltet viser noen av prosjektene i Kina.
Les også

Den kinesiske eiendomsgiganten Evergrande er konkurs

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.