Over 40 års tjeneste hos Statens vegvesen: Nå søkes hans etterfølger

Stillingen som direktør for Vegvesen-divisjonen Transport og samfunn er lyst ut, og allerede i slutten av mars avslutter Per Morten Lund det kapitelet i sin Vegvesen-historie

Per Morten Lund har hatt mange lederjobber i Statens vegvesen opp gjennom årene, ikke minst som ansvarlig for veibyggingen og trafikkavviklingen i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994.
Per Morten Lund har hatt mange lederjobber i Statens vegvesen opp gjennom årene, ikke minst som ansvarlig for veibyggingen og trafikkavviklingen i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994. Foto: Foto: Øystein Skotte, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. mars 2023 - 08:54

Men helt ferdig er han ikke. Han har lovet å sluttføre noen av de prosjektene han har jobbet med. Nils Kaarbø settes da inn i stillingen som fungerende divisjonsdirektør inntil ansettelsesprosessen for hans etterfølger er gjort.

– Det ene er å følge Byvekstavtalene fram til valget til høsten, for da kommer det også nye politikere inn i styringsgruppene for disse finansieringspakkene. Det andre er å holde tak i KVU Nord-Norge, den spennende utredningen som pågår om framtidens transportløsninger for denne landsdelen. Så helt åpen kalender blir det ikke før 1.september.

Sammen med sin kone Trude Schistad, også et velkjent navn i Statens vegvesen, har de bestemt seg for å pensjonere seg på likt, og sammen gå inn i en ny, og friere tilværelse.

– Ja, det er en tid for alt, og nå kommer en tid hvor vi kan bruke mere tid på familie og barnebarn, forteller han.

– Veldig sammensatt portefølje

Direktør for divisjon Transport og samfunn har det overordnede ansvaret for å utvikle og implementere strategier og tiltak som bidrar til en fremtidsrettet og bærekraftig transportsektor i Norge, heter det i stillingsutlysingen fra Statens vegvesen.

Eller som Per Morten Lund selv beskriver jobben sin overfor Veier 24:

– Divisjonen Transport og samfunn består av en veldig sammensatt portefølje. Samtidig representerer den helheten i veisektoren, alt fra planlegging, veiteknologi, trafikksikkerhet, samfunnsutvikling og klima, til Nasjonale Turistveger og Norsk Vegmuseum. Som leder må man jobbe over et veldig bredt spekter. Etter min mening er det viktig for en leder å ha faglig innsikt og interesse, tilstrekkelig til å kunne ta gode avgjørelser basert på den kompetansen som alle de meget dyktige medarbeiderne vi har i organisasjonen, sier Per Morten Lund.

Søknadsfrist for stillingen som divisjonsdirektør for Transport og samfunn er satt til 27. mars.

Bilde fra 1988 da Væretunnelen på E6 ble åpnet. Nå er den moden for utbedringer.
Les også

Vegvesenet må gjøre jobben etter Nye Veier-forsinkelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.