NYHETER

Over 100 tiltak mot trafikkdød

Antall dødsfall og alvorlige skader i trafikken skal reduseres med 20 prosent innen 2018. Det er et av målene i en ny plan.

Flere etater og direktorater presenterte tirsdag en tiltaksplan for trafikksikkerhet med 122 konkrete tiltak for å redusere antall drepte og hardt skadde på norske veier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Flere etater og direktorater presenterte tirsdag en tiltaksplan for trafikksikkerhet med 122 konkrete tiltak for å redusere antall drepte og hardt skadde på norske veier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Bilde: Junge, Heiko
18. mars 2014 - 12:39

Oslo (NTB): Statens vegvesen, politiet, Helsedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, Trygg Trafikk, landets fylkeskommuner og sju storbykommuner står bak Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet , som ble lansert tirsdag.

Siden 2009 har i snitt 875 personer årlig omkommet eller blitt hardt skadd på norske veier. Målet i planen er å redusere tallet til maksimalt 680 i 2018, og til 500 årlig i 2024. Tiltaksplanen inneholder 122 konkrete tiltak.

– Når vi nå skal redusere antall døde og hardt skadde med minst 20 prosent innen 2018, er dette kun et delmål. Vi skal enda lenger ned. Ved Stortingets behandling av Nasjonal transportplan ble det besluttet at det innen 2024 skal være maksimalt 500 døde og hardt skadde per år, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Av tiltakene i planen er å bygge 107 kilometer ny firefelts veg med midtrekkverk som åpnes for trafikk i perioden 2014-2017.

Det vil også bli bygget midtrekkverk på 141 kilometer to- og trefelts riksvei, tilrettelegge 175 kilometer riksvei for gående og syklende i planperioden. Politiet vil blant annet ha mer kontroll og forebygging, mens det også vil bli satset på opplæring av barn og unge. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.