NYHETER_BYGG

Over 1 million eneboliger

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
29. jan. 2002 - 14:13

På landsbasis viser tall fra Statistisk Sentralbyrå at det finnes 241 eneboliger per 1000 innbyggere. Hedmark og Oppland er de fylkene med flest eneboliger i forhold til antall innbyggere med henholdsvis 360 og 352 eneboliger per 1000 innbyggere. Oslo ligger desidert dårligst an med bare 48 eneboliger per 1000 innbyggere.

Adresseprosjektet

Tallet på tomannsboliger har økt i forhold til fjorårets statistikk. Dette skyldes delvis opprydding i registeret over grunneiendommer, adresser og bygninger (GAB-registeret) i forbindelse med boligadresseprosjektet som ble gjennomført i fjor. Totalt er det 126 386 tomannsboliger i Norge per i dag.

Gjennom prosjektet er det også oppdaget en del dobbeltregistreringer samt at flere kommuner ikke har oppdaget at revete eller brente bygninger fortsatt er med i det oppgitte statistikkmaterialet.

Totalt er det 359.000 hytter og sommerhus i Norge. Oppland og Buskerud er fylkene med flest hytter. Nederst kommer Oslo og Sogn og Fjordane, med Troms og Finnmark tett på.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.