Otera AS med datterselskaper solgt til Vinci Energies Norway

Norvestor, majoritetseier i Roadworks, har sammen med Å Energi AS solgt Otera AS og dets datterselskaper til Vinci Energies Norway AS.

Oteras to datterselskaper omsetter i Norge for nesten 1,5 milliarder kroner.
Oteras to datterselskaper omsetter i Norge for nesten 1,5 milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Otera Traftec
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. jan. 2023 - 14:03

Det sammenslåtte konsernet vil være et av de ledende selskapene innen energiinfrasektoren i Norge. Den nye enheten vil operere over hele landet, og bidra til den lokale energiomstillingen med mer enn 1100 ansatte og en total omsetning på nesten 2,7 milliarder kroner i Norge.

VINCI Energies' opererer i tilsammen 57 land gjennom 1800 forretningsenheter og 85 700 ansatte. Konsernet omsatte i 2021 for 15,1 milliarder euro.

Strøm til vei og bane

Otera thar spesialisert seg på elektrisk infrastruktur innen elkraftproduksjon og samferdsel. Selskapet drifter høyspent- og lavspentanlegg, og vi sørger for strøm til vei og bane i hele landet.

Otera AS består av selskapene Otera Infra som har hovedkontor i Kristiansand, og Otera Traftec som har hovedkontor i Froland.

Otera Infra har i tillegg et datterselskap, Oppland Elektro AS, som har hovedkontor i Gausdal.

Selskapene er også representert med kontorer i Ålesund, Ulsteinvik, Trondheim, Bergen, Haugesund, Sandnes, Flekkefjord, Lyngdal, Mandal, Evje, Valle, Åmli, Froland, Skien, Porsgrunn, Drammen, Langhus, Gjøvik og Hamar.

Otera AS var inntil oppkjøpet eiet av Roadworks (80,5 prosent) og Agder Energi (19,5 prosent).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.