Østlandske Vei og Betong leder klart i Ski

Seks entreprenører har meldt sin interesse for å anlegge gang/sykkelveg langs fylkesveg 152 i Ski kommune. Østlandske Vei og Betong fra Oslo har en solid ledelse med et anbud på 36 millioner kroner.

Gang/sykkelvegen kommer til venstre for kjørebanen. Mye skal skje hvis ikke opppdraget går til Østlandske Vei og Betong.
Gang/sykkelvegen kommer til venstre for kjørebanen. Mye skal skje hvis ikke opppdraget går til Østlandske Vei og Betong. Anders Haakonsen
9. apr. 2018 - 13:58

Bak firmaet som leder er det et langt sprang til nr. to, men videre nedover listen er det jevnt:
Park & Anlegg fra Sarpsborg              43,5 mill.
Peab                                                       44,3 mill.
Askim Entreprenør                              45,2 mill.
Isachsen Anlegg fra Nedre Eiker       48,3 mill.
NCC                                                        54,7 mill.

Gang/sykkelvegen blir ikke mer enn 1 085 meter lang, men Vegvesenet er ikke sjokkert over prisnivået. Det laveste anbudet ligger lavere enn byggherreoverslaget.

Årsaken til at Vegvesenet ventet høye priser er at prosjektet er komplisert. Tre kryss mellom fylkesvegen og kommunale veger skal utbedres, en fotgjengerudergang skal forlenges, flere støttemurer skal støpes og det blir store uttak fra høye skjæringer.

Fylkesveg 152 er også kjent som Langhusveien. Gang/sykkelvegen skal ligge på østsiden av kjørebanen. Den får en tradisjonell utforming med en bredde på tre meter og en like bred rabatt mot kjørebanen.

Når anlegget er klart til bruk på senhøsten neste år, blir er det sammenhengende gang/sykkelveg mellom Ski sentrum og Stenfelt ved gamle E6 ved grensen mot Oppegård. Grøntarbeidet blir fullført i 2020.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.